Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu mam problem gdyż na początku gdy włączę serwer mam 1425 ram w ten czas wchodzą gracze po jakimś czasie jak wyjdą wszyscy ram nadal jest niski wydawało mi się ze ram powinien wzrastać z mniejsza ilością ludzi.

Pluginy

post-868841-0-66984700-1390949060.jpg

A dodam jeszcze ze serwer ma zakupione 3072 mb ram

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu mam problem gdyż na początku gdy włączę serwer mam 1425 ram w ten czas wchodzą gracze po jakimś czasie jak wyjdą wszyscy ram nadal jest niski wydawało mi się ze ram powinien wzrastać z mniejsza ilością ludzi.

Pluginy

attachicon.gif56778.JPG

A dodam jeszcze ze serwer ma zakupione 3072 mb ram

Zainstaluj sobie jakiegoś antyLag, clearLAG czy inne, i nie patrz tak na wolną pamięć :D java nie zawsze odrazu ją czyści, dlatego cześć pluginów robi to za cb i niby zwalnia te 500/1000 MB ramu, ale nie zawsze z sensem.

Ważne by TPS było między 18 a 20, wtedy jest git :D

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Dokładnie, pobaw się z ClearLag'iem i zobacz czy się zwiększy, jak nie, możliwe że hosting umożliwia edycję linijki startowej serwera, tam można edytować parametry.

sygnatura.png

50 postów ✔ 100 postów ✔ 200 postów ✔ ...

Opublikowano

Tak dużo GB RAM nie można mieć. 1425 GB ? Chyba 1425 mb :) Spadki ramów nie pojawiają się z powodu maszyny/hostingu poprostu plugin JOBS je ponad 3 GB.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Tak dużo GB RAM nie można mieć. 1425 GB ? Chyba 1425 mb :) Spadki ramów nie pojawiają się z powodu maszyny/hostingu poprostu plugin JOBS je ponad 3 GB.

Jak Jobs morze brać aż 3 GB zresztą zobaczyłem czy to nie od Jobs różnicy po usunięciu jest niewielka gdyż teraz jest tylko wolnego miejsca 1525 mb ram

Oraz zadam pytanie co waszym zdaniem najwięcej zajmuje

Opublikowano

Napisz do hostingu być może błąd z ich strony.

Do tematu najbardziej ci laguje Essentials.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Napisz do hostingu być może błąd z ich strony.

Do tematu najbardziej ci laguje Essentials.

Dzieki za odpowiedz.

A tu jeszcze dodam 1 ważna rzecz która przed chwila zauważyłem gdy na serwer wejdzie chociaż 3 - 2 osoby i nawet wyjdą to tps z 20 spadają do 18 19 wolna pamięć ram zmniejsza się do 238 mb ram

A i rzecz jasna + za pomoc leci

jeśli robiłeś przed tym reload, to właśnie on może być przyczyną. Zalegają po nim różne śmiecie

Nie robię reloadów jak już to robię restart ^^

Opublikowano

Witam chce zapytać o 1 mała rzecz chodzi mi ogólnie o plugin autosaveworld gdy jest zapis świata jest naprawdę duży lag ma ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...