Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skrypt komenda /drop .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Pewnie połowa z was wie jak się tworzy skrypt , a nawet sama pisze jest na 100 linijek + . Ja tak nie umiem ale chcę wam przedstawić podstawowe komendy na serwer (jeżeli jesteś kimś a`la "o Jezu co za n00b" proszę wyjdź).

Komenda którą ja przedstawię będzie /drop .

Aby wgl zacząć potrzebujemy serwer Bukkit , pluginu Skript , programu do edytowania pliku , w moim przypadku Notepad ++ .

Krok nr 1.

A więc zaczynamy ! Pierwszym krokiem będzie wykupienie naszego serwera na dowolnym hostingu lub stworzenie serwera przez Hamachi . Pobieramy CraftBukkita i odpalamy serwer .

Krok nr 2.

Gdy wygeneruje się nam folder plugins przerzucamy do niego Skript a w consoli wpisujemy komendę reload (przed reload nie /reload , w consoli to inaczej działa)

Krok nr 3. (ostatni)

Ok , teraz polecam przeciągnąć folder Skript na pulpit lub inne wygodne dla nas miejsce , otwieramy go , następnie przechodzimy do Scripts . Polecam zostawić 1 plik , ważne żeby miał rozszerzenia .sk , resztę należy usunąć . Gdy to zrobimy wchodzimy w nasz plik .sk otwierając go Notepadem ++ , usuwamy wszystko i wklejamy kod który znajdziecie poniżej . Kombinacja klawiszy CTRL + S (zapis) i wychodzimy , przechodzimy do folderu z serwerem --> plugins , usuwamy Skript i dodajemy folder Skript z naszego pulpitu , do consoli wpisujemy reload . Wszystko zrobione ! Właśnie wgrałeś swój 1 skrypt !

*1.

Kod:

http://pastebin.com/eWehsU5G

*2.

Notepad++:

http://notepad-plus-plus.org/

Opublikowano

To nie takie trudne, poczatkujący poradził by sobie z sendami itd. Poradnik jest jakiś tam ,, kolorowy " i jest wszystko na temat :)

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

To nie takie trudne, poczatkujący poradził by sobie z sendami itd. Poradnik jest jakiś tam ,, kolorowy " i jest wszystko na temat :)

Zauważyłem że lubisz kolorki :) w każdej twojej opinii jest słówko o kolorach xD są kolory , poradnik fajny xDD

@topic

No to teraz się bierz za zrobienie czegoś w stylu other drops przez skrypt :)

"Chce­my być obec­ni w życiu in­nych ludzi, w ich roz­mo­wach, myślach, marze­niach, pla­nach. Chce­my czuć się pot­rzeb­ni i zauważani. A może po pros­tu boimy się, że nikt nie zauważy naszej nieobecności. "

Opublikowano

@Up

OtherDrops w skrypcie hmm... Takie coś już było to po pierwsze a po drugie , nie jestem jakimś pro elo elo skrypterem , takie coś to umiem napisać ale jak pomyśle o tym on mine of stone czy coś takiego to głowa małą , niestety nie podejmę się czegoś takiego .

Opublikowano

Dzięki każdemu za miłe komentarze , możecie jeszcze napisać o czym mógłbym zrobić Tutorial , ale proszę , Skript i do 50 linijek .

PS. Panowie u góry , all zgłoszeni i już widzę warny/ostrzeżenia , jeżeli się podoba dawajcie Lubie to , a nie nabijacie posty pod tematem .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko spoko ja sam bym sobie to napisał ale komuś się przyda jak widać aha i other drops w skript zajmie ci ~20 linijek razem z wiadomościami po wykopaniu czegoś i wpadaniu itemów prosto do ekwipunku

Opublikowano

Dzięki każdemu za miłe komentarze , możecie jeszcze napisać o czym mógłbym zrobić Tutorial , ale proszę , Skript i do 50 linijek .

PS. Panowie u góry , all zgłoszeni i już widzę warny/ostrzeżenia , jeżeli się podoba dawajcie Lubie to , a nie nabijacie posty pod tematem .

Pokaż co umiesz - napisz skript na ranking elo

Opublikowano

Pokaż co umiesz - napisz skript na ranking elo

Pełno rankingów w necie, nie lepiej, żeby napisał coś nowego?

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...