Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to meta i "dejwowanie"

Adriano™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lol.

Meta to jest wszystko co jest viable (opłacalne) aktualnie w sezonie. Czyli np w mecie jest chodzenie Vi, Shyvaną i Mundo do jungli bo mają szybkie czyszczenie obozów i dobre ganki.

A "dejwowanie" czyli dive to po prostu wbijanie się pod towera by zabić enemy.

Opublikowano

meta game - postaci aktualnie brane ze względu na topowych graczy/sytuację nerfów/buffów. Na przykład obecnie mamy metę tanków z licznymi gap closerami, więc taka Miss Fortune nie będzie często widywana.

Divovanie (nie wiem czy konkretnie tak się to odniemia) oznacza wbicie pod wieżę przeciwnika by go zabić, zazwyczaj ryzykowne

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

(Panowie wyżej mnie uprzedzili ;P)

Meta - wybór bohatera ze względu na sytuację buffów/nerfów (ulepszenie/obniżenie siły postaci) oraz często wybór wypada na postacie, które są wybierane przez graczy biorących udział w zawodach typu LCS(Froggen, Voyboy) oraz przez popularnych stream'erów(tych co live'y na Twitch'u robią :P).

Dive - atak przeciwnika pod jego wieżyczką, nie polecane we wczesnej fazie gry, ogarnięty przeciwnik może wyprowadzić tzw. outplay(ograć Cię na np. myślenie :D)

Myślę, że pomogłem :)

Opublikowano

(Panowie wyżej mnie uprzedzili ;P)

Meta - wybór bohatera ze względu na sytuację buffów/nerfów (ulepszenie/obniżenie siły postaci) oraz często wybór wypada na postacie, które są wybierane przez graczy biorących udział w zawodach typu LCS(Froggen, Voyboy) oraz przez popularnych stream'erów(tych co live'y na Twitch'u robią :P).

Dive - atak przeciwnika pod jego wieżyczką, nie polecane we wczesnej fazie gry, ogarnięty przeciwnik może wyprowadzić tzw. outplay(ograć Cię na np. myślenie :D)

Myślę, że pomogłem :)

Nawet nie wiedziałem, że meta jest tworzona na podstawie takich zawodników... myślałem, że znaczenie mają tylko nerfy i buffy ale cóż człowiek uczy się całe życie. Dzięki za info ;)

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że meta jest tworzona na podstawie takich zawodników... myślałem, że znaczenie mają tylko nerfy i buffy ale cóż człowiek uczy się całe życie. Dzięki za info ;)

A coś ty myślał? Dużo osób z poziomu Gold w dół zobaczy dobre zagranie na Live/Zawodach i od razu pchają się do zagrania postacią ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...