Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Style gry zawodników

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym w tym poradniku dokładnie opisać karty stylu gry zawodników. Postaram się wam też doradzić, dla jakiego typu zawodnika będą one dobre.

1. Spis wszystkich kart i umiejętności które ulepszają:

snajper - strzelanie drybling

kończący - strzelanie,główki
egzekutor - strzelanie,podania
strzelec - drybling, strzelanie, główki
jastrząb - tempo, strzelanie, główki
artysta - drybling, podania
architekt - podania, główki
mocarz - obrona, podania
maestro - drybling, strzelanie, podania
motorniczy - tempo, drybling, podania
wartownik - obrona, główki
strażnik - drybling, obrona
gladiator - strzelanie, obrona
kręgosłup - obrona, główki, podania
kotwica - tempo, obrona, główki
myśliwy - tempo, strzelanie
katalizator - tempo, podania
cień - tempo, obrona
ściana - parada, łapanie, wykopy
tarcza - refleks, szybkość, wykopy
kot - refleks, szybkość, ustawianie się
rękawica - parada, łapanie
2. Które karty najlepiej wybrać?
Tutaj postaram wam doradzić jakie karty kupować dla poszczególnych pozycji zawodników. Style te nie zawsze będą pasować do wszystkich zawodników, ale nie jestem w stanie wypisac wszystkich zawodników i napisać wam które karty wybrać.
Obrońcy: najlepsza karta dla obrońców to "Kotwica". Dodaje nam temp, obronę i główki, więc wszystko, czego potrzebuje dobry obrońca. Jeśli gramy dużo w obronie i rozgrywamy przez nią, to lepiej kupić "Kręgosłup" (dodaje nam obronę, główki i podania)
Pomocnicy: tutaj mamy właśnie problem, bo kartę trzeba dobrać do zawodnika. Dla pomocników bardziej defensywnych (ŚPD) polecam kartę "Mocarz", dla rozgrywających (ŚP,ŚPO) np. Iniesta) może to być "Artysta" lub "Maestro". Dla bocznych pomocników najlepiej będzie wybrać karty: "Myśliwy" (jeśli jesteśmy nastawieni raczej na mocno ofensywną grę tymi zawodnikami, czyli np, schodzimy do środka i strzelamy), "Motorniczy" (jeśli nastawiamy się na rozgrywanie tym zawodnikiem).
Napastnicy: Tutaj większość osób kupuje kartę "Myśliwy" która jest doskonała dla napastników, jeśli raczej rzadko gramy dośrodkowaniami. Kartę "Jastrząb" wybieramy dla mocnych, wysokich i dobrze główkujących zawodników (np. Neymar - Myśliwy, Benzema - Jastrząb )
Dziękuję za przeczytanie tutoriala, wiem że nie jest on wygórowany estetycznie, ale to mój 1 poradnik w tym dziale. Wszystkie rady dot. używania kart dla poszczególnych zawodników, to tylko moje zdanie i ma na celu jedynie podpowiedzenie wam i pomóc w decyzji jeśli zastanawiacie się jaką karte wybrać dla zawodnika. Moderatora prosiłbym o zdjęcie kilku % jeśli poradnik zostanie zaakceptowany.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Świetny poradnik :) Napewno się przyda(tak apropo Lewandowski myśliwy czy jastrząb?)

To już zależy od Ciebie, czym więcej strzelasz Lewandowskim i jaką grę nim preferujesz :) Jeśli dużo dośrodkowań na niego idzie to zdecydowanie Jastrząb, ale jeśli rzadko dośrodkowujesz i wolisz więcej szybkości i strzałów, no to Myśliwy. Lewandowski raczej nie nadaje się na szybkość, bo to dość mało zwinny zawodnik. W niego raczej Jastrząb :)

do suareza mam snajpera ? zmienić ?

Nie koniecznie. Jeśli umiesz wykorzystać jego świetny drybling, wtedy ta karta jest idealna, ale to zależy od Twoich umiejętności. Jeśli mało nim dryblujesz to zmień na Myśliwego.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

• 11 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Super poradnik, lecz zauważyłem mały błąd. Styl gry rękawica daje ulepszenie również ustawianie się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...