Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesy antywirusa i wpisy w rejestrze

theoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Cześć!

Mam pytanko, czy jest ktoś z was na tyle zaawansowany i wie jak zabić procesy antywirusa? Nie będę owijał w bawełnę mam programik i kilka jego funkcji jest szczególnie wrażliwych dla antywirusów i go blokują, dlatego potrzebuję je wyłączyć :D

Próbowałem zrobić "rootkita", który jest niewykrywalny i wyłącza av a następnie pobiera mój programik. Problem zaczyna się z wyłączeniem av... ani standardowe zabijanie procesów nie działa ani wymuszenie przez CMD.

Jeżeli by nie dało rady procesów av wyłączyć to choćby zastopować na chwilę czy coś w tym stylu.

Myślałem też nad wypisaniem antywira z rejestru i autostartu, co o tym sądzicie?

Proszę nie gadać, że nie pomagacie z wirsuami, trojanami, keyloggerami itd. Powiedzmy, że robię program do zarządzania procesami ;)

Opublikowano

A próbowałeś uruchomić swój program z prawami administratora?

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

próbowałem.

​Główne konto administratora też nie może zamknąć tego procesu, prawdopodobnie jest on chroniony na etapie włączania systemu ale czy jest metoda to ominąć?

Opublikowano

próbowałem.

​Główne konto administratora też nie może zamknąć tego procesu, prawdopodobnie jest on chroniony na etapie włączania systemu ale czy jest metoda to ominąć?

Zapewnię musisz wyłączyć z autostartu w rejestrze oraz wyłączyć usługe tzn konsola cmd net stop .. Działało to na free avaście sprawdzałem kiedyś to.

Opublikowano

zobaczę z wyłączeniem usług metodę, ale coś wątpię bo taskkill z przełącznikami do wymuszenia również nie miał uprawnień

Na windows XP pewnie dałoby radę ale na win 7 i AVG 2014 są problemy :D

Opublikowano

zobaczę z wyłączeniem usług metodę, ale coś wątpię bo taskkill z przełącznikami do wymuszenia również nie miał uprawnień

Na windows XP pewnie dałoby radę ale na win 7 i AVG 2014 są problemy :D

Najpierw musisz wyłączyć z autostartu aby antywirus się nie uruchamiał, reset i dopiero wtedy bez problemowo usuwasz usługi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...