Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8 - opinie

homeg3289

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie.

mialem windowsa 8 na moim pc (wersje 86x) i co?

czeste blue screeny.

moja znajoma kupila i nic jej nie chce odpalic.

poprostu zrobilem jej skypa i nic juz sie nie otwiera np skype lub inernet.

laptop nowy i restart nic nie pomaga.

Opublikowano

Największe gówno jakie w świecie windows według mnie istnieje.

Największe gówno jakie w świecie windows według mnie istnieje.

moain zdaniem to windows longhor (beta visty) w skurce windows 8

wycofali wina 7 i slyszalem plotki ze w 2016 wycofaja wina 7 ale to nie wiadomo.

Opublikowano

jak w temacie.

mialem windowsa 8 na moim pc (wersje 86x) i co?

czeste blue screeny.

moja znajoma kupila i nic jej nie chce odpalic.

poprostu zrobilem jej skypa i nic juz sie nie otwiera np skype lub inernet.

laptop nowy i restart nic nie pomaga.

Podaj parametry komputera.

Windows 8 już oddawna , moim zdaniem miał być beznadziejny , Polecam starego XP na słabszy sprzęt lub ewentualnie Win 7 , który też jest dobry.

Opublikowano

Win 8 jest najlepszym ze wszystkich( nie, nie faworyzuje), a wy jesteście idiotami, którzy albo nie umieją instalować systemu, pobierają piraty albo wybierają gówniane laptopy. Niestety taka prawda.

Oddaj na gwarancję, albo spróbuj recovery.

PS: Kup słownik

graphic.png

Opublikowano

Najlepszy Windows dotąd. Jak się nie chce poduczyć albo spytać o pomoc, to nie dziwota że się systemu nie umie postawić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Windows 8 już oddawna , moim zdaniem miał być beznadziejny , Polecam starego XP na słabszy sprzęt lub ewentualnie Win 7 , który też jest dobry.

amd e1 dual core 1.6ghz ram

ddr3 4gb dual channel

karta graficzna z tego co pamietam to ma apu.

to jest to co wiem z laptopa z win 8 z 64x

a 2 komp to

amd athlon 64x dual core 2.01 ghz

ram 1gb x2 ddr2 ale uzywam 1 gb ramu ba jak ja mam ta stara to robi blu screeny

kara graficzna nvidia 210 gt 1gb ddr3

dyski. na wina 8 dalem dysk o pojemnosci 38gb na prube bo nie mialem zamiaru uzywac go.

zasilacz nieznany 350-320 watt brakuje nalepki z marka.

gorzej bylo na laptopie to ze wogule caly laptop poszedl.

ale aby uzywac skypa trzeba robic te glo**a microsoft na win 8?

Win 8 jest najlepszym ze wszystkich( nie, nie faworyzuje), a wy jesteście idiotami, którzy albo nie umieją instalować systemu, pobierają piraty albo wybierają gówniane laptopy. Niestety taka prawda.

Oddaj na gwarancję, albo spróbuj recovery.

PS: Kup słownik

sory nie meszkam w polsce wiec mamw problemy z pisownia + mam wlaska klawiature

edit: moge pisac po angliku ale tez nie bede idealny.

dopiero skonczylem present perfect.

mam xp, chcialem sprubowac 8 na slaby sprzet, ale dupa.

wole juz wina 7 z lagami niz wina 8 co sie psuje co kazde 30 min.

Opublikowano

Ja korzystałem z Windows 8 i byłem bardzo zadowolony. Zaktualizowałem do 8.1 i także jestem zadowolony z tego systemu.

Masz trochę słaby sprzęt żeby normalnie korzystać z tego systemu.

Opublikowano

Założenie konta Microsoft by móc używać Skype naprawdę stanowi taki kłopot? Zresztą po pierwsze nie musiałeś wiązać konta MS z kontem PC, po drugie i tak się przyda do aplikacji ze sklepu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Założenie konta Microsoft by móc używać Skype naprawdę stanowi taki kłopot? Zresztą po pierwsze nie musiałeś wiązać konta MS z kontem PC, po drugie i tak się przyda do aplikacji ze sklepu.

po co mi na komputer do granie w gry na steam.

i i tek nie mam touch screen.

Wiesz co jest największą wadą systemów operacynych? Głupi użytkownicy.

o co ci chodzi.

poprostu po rozmowie od skypa poszedl windows.

wole linuxa niz te dzielo jakosci microsoftu.

Opublikowano

Dafuq? Narzekasz na konieczność założenia konta, po czym stwierdzasz że do gier i tak ci niepotrzebne (tak poza tematem to na tym sprzęcie w nowości zbytnio nie popykasz).

System jest jak najbardziej w porządku, a inaczej twierdzą osoby, którym nie chce się ruszyć na chwilę dupy i nauczyć w parę godzin czegoś nowego. Po co ci touchscreen do Win8? Masz normalny pulpit...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

po tym, co przeczytałem mam ochotę wydłubać sobie oczy...

Po pierwsze ogarnij orto, po drugie te PC, co podałeś są tak nowowczesne, że dziwię się, że wgl działają, jak nie chcesz wiązać kąta Skype z PC, to pobierz choćby wersję portable, zainstalowałeś system na prehistorycznym dysku pewnie z badami, to się nie dziw, że Ci coś nie działa.

Win 8 jest o tyle opłacalny, że potem będziesz mógł go zaktualizować do 8.2 i potem 9 bez badziewneo metro w fullscreenie.

Wszystko da się obejść, ale niektórzy ignoranci wolą sobie ponarzekać, bo po co i tak BTW nazwa tematu + treść to kompletny bezsens.

436951440626370320491.png

Opublikowano

jakos mojemu koledze windows 8 nie odpowiadal bo mu gta , call of duty mw 2 i max pyne 3 lagowaly.

a na winie 7 nic nie laguje.

Opublikowano
jakos mojemu koledze windows 8 nie odpowiadal bo mu gta , call of duty mw 2 i max pyne 3 lagowaly.

Jak się ma słaby sprzęt + instaluje mase syfu to tak już jest.

Opublikowano

Co ty w ogóle gadasz? Mogę ci zaraz pokazać jak u mnie gry na 8 działają.

Jak już mówiłem(i kilka osób ): Jak się nie umie stawiać systemów to tak jest drodzy koledzy.

graphic.png

Opublikowano

Mam go od dnia premiery i ani razu się na nim nie zawiodłem. Metra od 4 mscy nawet nie włączałem. Po włączeniu komputera mam od razu pulpit. Menu start wgrałem programem StartIsBack. Jest to bardzo szybki windows obsługujący wszystko, co obsługuje nawet windows XP. Bardzo szybko się uruchamia, zżera małą ilość procesora oraz RAM. Jedyne bluescreeny jakie mam dość często to od BFP4F, ale miałem je na XP, Vista, 7, 8, więc to nie jest wina Ósemki. Nie posiadam konta microsoft i ani razu mi to jeszcze nie przeszkodziło w codziennej pracy. Wad tego systemu nie widzę. Po prostu jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio męczą mnie z aktualizacją do 8.1, ale jakoś się do tego nie spieszę.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...