Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Log out podczas expa - wina serwera ?

broneq00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim :P

Ostatnio wróciłem znowu do gry w metka na Negrosie, jednak nie wiem co się dzieje.

Kiedyś mogłem odpalić na tym samym sprzęcie, który posiadam teraz 6 kont i na żadnym nie było ani jednego lag'a, a na pewno nie wywalało mnie tak jak teraz .

Gdy poruszam się "normalnie" po mapach, robię coś czy tam "byle co" to gra chodzi jak złoto, ale wystarczy, że wejdę 2 kontami (postać + buff) do v2 i zaczyna się zabawa.

Biorę 2-3 grupki ... OK. biorę następne - LOG. I tak za każdym razem, gdy próbuję expić ...

Znalazłem gdzieś, że niby niektórym pomaga program DXTORY EXCODE, jednak mimo zmniejszenia o ponad połowę FPS'ów - nic to nie pomogło ... LOG za LOGIEM :(

Może ktoś się wypowiedzieć czy to teraz powszechny problem, czy może tylko ja tak mam - przecież to jakaś masakra :D

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

Słyszałem u kilku osób że też maja niby podobny problem potencjalnym problemem to uważam że są to przeciążenia serwera. Sprawdź w nocy tak jak teraz gdy graczy jest zdecydowanie mniej i sprawdź czy będzie wywalało jeśli tak to może zmień parametry gry w cfga jeśli to nie pomoże sprawdź blokady firewall hm... Ew. Usuń clienta i zainstaluj ponownie:)

Opublikowano

Zapewne wina ze strony serwera.

O innej porze sprawdź.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

zacytuje ci odpowiedzi z podobnego tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/1136230-mt2pl-wywala-z-serwera/

W godzinach szczytu przez fuzję serwerów , wszyscy mają lagi i loganie, jest to zjawisko powszechne, na oficjalnym forum często ludzie narzekają, jest to po prostu od zbyt dużego obciążenia serwerów,najczęściej występuje 16-21, a w weekendy i święta dłuzej pozostaje czekać na zakup lepszego sprzętu przez gameforge choć w to wątpię albo czekanie aż ilość graczy zmaleje.

Tak jak napisał up. z tym że ten problem nie występuje tylko na negrosie, ale też na innych serwerach, można więc to uznać za problem globalny. Kogo byś w grze nie spytał to każdy Ci potwierdzi że ma lagi. Teraz one i tak są mniejsze w porównaniu z tym co było np. 4 tygodnie temu kiedy przez święta jakieś 3 tygodnie nie było cotygodniowego restartu.

who cares?

Opublikowano

Tylko hmmmm ja nie mam lagów :P Kiedyś mogłem brać kilka spotów i nawet mógł być lag, ale mnie nie wywalało, a teraz po prostu czy wezmę jedną grupkę czy więcej to biję i nagle wywala do okna logowania ... i nic nie pomaga :D

@edit hehe chyba znalazłem rozwiązanie : http://board.pl.metin2.gameforge.com/board2430-metin2-og%C5%82oszenia/board2213-og%C5%82oszenia/board257-informacje-i-nowo%C5%9Bci/2627146-wersja-14-0/?s=c2aa35631326d59a6ac226783d0675a8b8469fbe - nie wiedziałemo tym ;o ;D

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

Jest to spowodowane przeciążeniem ... rano expiłem dzisiaj w v2 i miekko cały big spot w raz z upływem czasu zaczeło kickac około godziny 16 zaczeło lagować, poty nie wchdozą i.t.p 100% przeciążenie :)

Opublikowano

Tak to wina serwa, ja też w nocy ładnie dropie, expie a gdy chce to robić w weekendy to nie da rady bo mnie co chwilę wywala..

Opublikowano

Na globalu całym jest Masakra Lagi

zatrzymywanie mobów w miejscu a ty biegasz dalej zaczepiasz kolejne grupki lecisz dalej a oni stoją wszyscy

dopiero po chwili wszystko rusza dostajesz grad ciosów i albo loga albo wywala ;/

nie da się grać zjeb..i globala na maxa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...