Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty - Jak przekonać do zakupu rodziców.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie jest interes do zrobienia. Chciałem, żeby mama mi kupiła takie buty, ale powiedziała mi, że są drogie (200 zł). Bo muszę za prawko zapłacić jeszcze 400 zł i nie wiem, jak ich do tego przekonać. A na wiosnę chciałem te buty. Jakieś pomysły, co zrobić ? :)

http://allegro.pl/buty-nike-son-of-force-mid-616281-006-r-44-5-hit-i3889004646.html

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie no, to odpada, bo akurat mam buciki do chodzenia ale z kumplem się umówiliśmy, że kupujemy takie same :P

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No pytałem, ojciec zaczął się śmiać, a mama mówi, że to RACZEJ niemożliwe, że mi takie buty kupi :(

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Przecież te buty są chujowe opór. Nawet lepiej żeby ci nie dali. Jak je już tak bardzo chcesz to skoro robisz prawko to możesz sobie też sam zarobić przecież.

rydah for life

Opublikowano

No robię prawko, rodzice mi hajs dali, a na buty to wątpię :/ Kupiłbym sobie na wakacje, ale chciałbym na teraz. Jakieś rady, sensowne ?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Powiedz, ze to buty na minimum 2 lata, do chodzenia w kazdej porze,.wiec nie musisz kupowac letnich u zimowych :D

Ps. przemakaja od gory.

Opublikowano

Wiem, że jest taka opcja. Ale chodzi o to, że mam za prawko jeszcze 400 zł zapłacić, a za buty 200 zł, to nie wiem, jak ich przekonać do zakupu tych butów.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Prawko robisz, masz 18 lat a nie możesz po prostu zarobić na te buty? I ja tu nie mówię o żadnym etacie czy coś ale w biurach pracy można często znaleźć oferty pracy, np. pomocy przy wydarzeniach sportowych, muzycznych etc. Ja tak zarabiałem w zeszłą jesień i nie dość, że spokojnie się rąbało 200/weekend to jeszcze spotykało się ekipy koncertowe, polecam :)

2-ga sprawa. Jest styczeń. Środek zimy. Nie możesz trochę poczekać z tymi butami, aż tak ci śpieszno?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Są 3 możliwości:

- Klęknij na kolana przed mamą i błagaj.

- Idź do roboty,np. rozdawanie ulotek :D Na pakowanie np. płyt,leków chętnie biorą uczniów/studentów w weekendy, nawet na drugą zmianę.

- Zacznij grać w metina i sprzedawaj yang na allegro, chociaż w tym przypadku dużo wolniej zarobisz.

Opublikowano

Boże... Człowieku. Rodzice mają rację. Prawko sto razy ważniejsze niż durne buty. Bez nich umrzesz? Pochodzisz trochę w nich i koniec, do śmieci. Co innego prawko. Nawet jeżeli nie zdasz to trochę zostanie w głowie.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Powiedz że jak Ci ich nie kupia pogorszą się twoje wyniki w nauce >:D

Opublikowano

Gadałem z Nimi, mówiłem im, że pójdę na wakacje dopiero do pracy ;)

A dlaczego nie możesz iść teraz? To w końcu ty chcesz mieć buty, więc "Mówiłem im, że pójdę do pracy w wakacje" jest trochę nielogiczne o.O

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

A gdzie przyjmą uczącego się chłopaka z technikum ? Odpuściłem te buty i na wakacje kupię sobie razem z innymi rzeczami.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...