Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Games... Waluta, teleportacja, plugin do teleportacji...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chce założyć dosyć duży serwer MiniGames (2000 slotów) lecz z serwera "lobby" będzie przeniesienie na inne servery (SG, TheWalls itd.) Poszukuje pluginu do teleportacji miedzy pod serwerami. Również potrzebowałbym waluty na serwerze czyli za np. wygranie Walls'ów otrzymujemy np. 20 monet. Trzecią i ostatnią rzeczą jest aby plugin permissionsEx miał swoją bazę danych i aby na każdym pod serwerze dany użytkownik miał rangę.

Pozdrawiam

KrzychuGS

Opublikowano

Waluta: Jezeli uzywasz darmowych pluginow do gamesow nie ma zadnego pluginu na monety. Wiec najlepiej normalna kasa w iConomy/ EssEco. Mozesz dac ja na Scoreboard Stats.

Tp: Oczywiscie lobby na BungeeCord, a plugin AcientGates dla tego silnika.

DqyQPPX.png

Potrzebujesz pomocy? Napisz na PW !

Opublikowano

Połącz serwery BungeeCordem i zrób teleporty BungeePortals. Jeśli chcesz mieć wszystko na jednym, możesz do tego użyć plugina Ancient Gates.

sygnatura.png

50 postów ✔ 100 postów ✔ 200 postów ✔ ...

Opublikowano

Tak, server bedzie stal u mnie na komputerze (zewnetrzne ip) a mam 8 ramu (jeden komputer skonfigurowalem pod server bo gram na innym, ten tylko pod server)

Połącz serwery BungeeCordem i zrób teleporty BungeePortals. Jeśli chcesz mieć wszystko na jednym, możesz do tego użyć plugina Ancient Gates.

Ale na czym jednym?

Opublikowano

@up Serwerze.

Mi chodziło o AncientGates specjalnie pod BungeeCord.

Waluta: Jezeli uzywasz darmowych pluginow do gamesow nie ma zadnego pluginu na monety. Wiec najlepiej normalna kasa w iConomy/ EssEco. Mozesz dac ja na Scoreboard Stats.
Tp: Oczywiscie lobby na BungeeCord, a plugin AcientGates dla tego silnika.

DqyQPPX.png

Potrzebujesz pomocy? Napisz na PW !

Opublikowano

Dzieki MC_HelperTeam, moze ktos z Was chcialby mi pomoc w administrowaniu np. Ty (MC_HelperTeam), wiem że pantajem mi pomoze, jak chcecie tez pomoc to napiszcie nick i jakis kontakt, server bedzie non premium :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...