Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Narty Biegowe.

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Ostatnio przykuły na mnie uwagę narty biegowe. Aktualnie posiadam narty zjazdowe-carvingi ale szybko mi się znudziły, ponieważ mam daleko do najbliższego stoku narciarskiego a w pobliżu-owszem mam jakieś wzgórza ale zwykle są to pola uprawne bądź obsiane kretówkami co utrudnia jazdę, szczególnie po nocnym mrozie kiedy ziemia sie utwardni i to dość mocno. A więcpostanowiłem się rozglądnąć za jakimiś nartami biegowymi ale tak żeby nie jarać się zbyt mocno to chciałem się spytać, szczególnie tych co mają bądź mieli biegówki. Czy opłaca się kupować taki sprzęt wraz z butami? są jakieś wady? przy jakiej kwocie kupie w miare dobre i sprawne narty ? i czy ktoś może zna stronę internetową gdzie jest ogólnie o nartach mowa ?

Opublikowano

kupno dobrych nowych nart z butami to wydatek ok. 800-1000 zl z butami i zapieciami

powiedz, czy masz zamiar czesto jezdzic i czy jezdzisz gdzies bo polach czy po trasach jak np jest w jakuszycach? jesli po wyznaczonych trasach i czesto nie biegasz to lepiej wypozyczyc

ps z marek polecam fisher, salomon, alpiny

­

Opublikowano

Proponuje Ci na początek wypożyczyć narty i zobaczyć jak to jest bo może Ci się nie spodoba i kasa pójdzie w ... . Dowiedz się czy w twoim mieście nie ma klubu sportowego właśnie o tematyce nart, rolek, nartorolek, ponieważ jeżeli będziesz chodził tam na treningi to powinni Ci przydzielić sprzęt. Natomiast jeżeli chcesz sobie pojeździć od czasu do czasu to tak jak kolega wyżej polecam Ci ich wypożyczenie bo szkoda wydawać około 1000 zł żeby przejechać się 2 razy.

Opublikowano

Ja jeżdziłem na biegówkach takich jak:

Tisy

Fisher

Salomon

Atomic

Jak najbardziej polecam Ci Salomony oraz narty Atomic. Są świete. Jeździłem dosyć sporo więc trochę pomogę. Wg mnie Salomony najlepsze.

Opublikowano

kupno dobrych nowych nart z butami to wydatek ok. 800-1000 zl z butami i zapieciami

powiedz, czy masz zamiar czesto jezdzic i czy jezdzisz gdzies bo polach czy po trasach jak np jest w jakuszycach? jesli po wyznaczonych trasach i czesto nie biegasz to lepiej wypozyczyc

ps z marek polecam fisher, salomon, alpiny

znaczy sie no jak jest sezon zimowy i śniegiem posypie to regularnie ta 3x w tygodniu :D

tak patrzyłem po internecie to zastanawiam sie nad tymi śladówkami BC. Bo raczej w mojej okolicy nie ma zbytnio ubitych szlaków. I nowych nie kupuje tylko używane ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...