Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka aplikacji jednocześnie

adi8pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam niewielki problem, a mianowicie: potrzebuję uruchomić kilka razy ten sam program na komputerze, normalnie po odpaleniu 2. wyskoczy błąd związany z tym, że jest już jeden uruchomiony. Szukałem sposobów, i jedyny taki właściwy (jaki znalazłem) to virtualmaschine, ale pytanie się nasuwya (już kiedyś używałem) czy są jakieś łatwiejsze sposoby - chodzi o to, by nie musieć pobierać duuużych plików ISO z systemami i odpalać jakdyby nową maszyne, jedyne co chce to uruchomić kilka razy ten sam program;

HELP! @ Może jakiś sandbox to umożliwi? albo zupełnie coś innego?

76561198018588473.png
Opublikowano

zainstaluj virtualbox i stworz nową wirtualną maszyne zainstaluj system z płyty lub z iso jeden plik iso nie ma ograniczenia na jaką ilosc wirtualnych maszyn jak to juz zrobiłes odpal program na wirtualnej maszynie innego sposobu ci nie moge dac bo nie wiem o jaki ci program chodzi pozdrawiam

Opublikowano

ej mam lepsze rozwiązanie jak nie chcesz bawić się w wirtualne maszyny

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-uruchamiac-kilka-programow-za-pomoca-jednego-pliku

Got immeral, przeczytaj chcociaż to, co napisałem -.-

zainstaluj virtualbox i stworz nową wirtualną maszyne zainstaluj system z płyty lub z iso jeden plik iso nie ma ograniczenia na jaką ilosc wirtualnych maszyn jak to juz zrobiłes odpal program na wirtualnej maszynie innego sposobu ci nie moge dac bo nie wiem o jaki ci program chodzi pozdrawiam

tym programem jest gra Robocraft

76561198018588473.png
Opublikowano

możesz skopiować plik z wirtualnej maszyny kilka razy i możesz mieć tym sposobem nie skączoność wirtualnych maszyn i wtedy ustawiasz wirtualną maszyne przy tworzeniu na ten plik wirtualnej maszyny tak zwany wirtualny dysk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...