Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podpinanie serwera pod domene na hostinger.pl

MCGeniuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

|

E

|

K

|

L

|

A

|

M

|

A

Witam , postanowiłem napisać poradnik jak podpiąć domenę na hostinger.pl pod serwer (W tym przypadku ownserver.pl)

Kroczek 1

Wchodzimy na nasze konto na hostinger.pl uruchamiamy panel naszej domeny/strony wchodzimy w "Edytor stref DNS" dodajemy nowy rekord o źródle mc (jak kto woli wtedy ip będzie takie mc.twojadomena.pl) po środku ustawiamy Rekord "A" i w Celu ustawiamy ip naszego serwera bez portu w cyfrach (Aby uzyskać takie ip wchodzimy w panel na ownserver.pl w pliki konfiguracyjne i kopiujemy ip które jest ustawione w server-ip) zatwierdzamy

Kroczek 2

Wchodzimy ponownie w "Edytor stref DNS" i dodajemy nowy rekord w rekord wybieramy "SRV" w źródle wpisujemy _minecraft._tcp.[te źródło co ustawiliśmy w kroku pierwszym czyli w naszym przypadku wpisujemy tu mc] a w celu wpisujemy 1 1 portserwera [te źródło co ustawiliśmy w kroku pierwszym czyli w naszym przypadku tu wpisujemy mc] i potwierdzamy

Czekamy kilka godzin max 12 i wszystko działa ;)

Jeżeli pomogłem zostaw , like dziękuje !

Opublikowano

R

|

E

|

K

|

L

|

A

|

M

|

A

Witam , postanowiłem napisać poradnik jak podpiąć domenę na hostinger.pl pod serwer (W tym przypadku ownserver.pl)

Kroczek 1

Wchodzimy na nasze konto na hostinger.pl uruchamiamy panel naszej domeny/strony wchodzimy w "Edytor stref DNS" dodajemy nowy rekord o źródle mc (jak kto woli wtedy ip będzie takie mc.twojadomena.pl) po środku ustawiamy Rekord "A" i w Celu ustawiamy ip naszego serwera bez portu w cyfrach (Aby uzyskać takie ip wchodzimy w panel na ownserver.pl w pliki konfiguracyjne i kopiujemy ip które jest ustawione w server-ip) zatwierdzamy

Kroczek 2

Wchodzimy ponownie w "Edytor stref DNS" i dodajemy nowy rekord w rekord wybieramy "SRV" w źródle wpisujemy _minecraft._tcp.[te źródło co ustawiliśmy w kroku pierwszym czyli w naszym przypadku wpisujemy tu mc] a w celu wpisujemy 1 1 portserwera [te źródło co ustawiliśmy w kroku pierwszym czyli w naszym przypadku tu wpisujemy mc] i potwierdzamy

Jeżeli pomogłem zostaw , like dziękuje !

ej w 2 koru tam z tym portem... nie rozumiem zabardzo :/

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Wchodzis ponownie w Edycje stref DNS i dodajesz nowy rekord tam gdzie masz do wybrania rekord czyli np. A wybierz SRV w źródle ustawiasz _minecraft._tcp.(tu wpisujesz to co ustawiłeś w kroku pierwszym ja tam ustawiłem mc) a w celu dajesz 1 1 porttwojegoserwera (tu wpisujesz co ustawiłeś w kroku pierwszym ja tam ustawiałem MC) i potwierdzasz i włala!

Napisz jak masz problem jeszcze!

Jeżeli nie wykonasz drugiego kroku będziesz miał ip mc.twojadomena.pl:portserwera

post-1095800-0-53715400-1390848496_thumb.png

Opublikowano

Dzięki pomogłeś mi ;)

Co zrobisz? nic nie zrobisz!

xu7iWe.png.pagespeed.ic.Hq5547lA_u.jpg

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.Nie chce odkopywać tematu ale najzwyczajnie muszę to zrobić.Hosting Hostinger.pl zmienił cały panel obsługi.Jak to teraz zrobić?

Opublikowano

Witam.

Post nie przydatny. Jest wiele takich w innych hostingach do podpięcia...

Niestety...

Neutral twojego postu (brak oceny)

Miłego wieczoru

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...