Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reffy na własną rekę, jakie ryzyko?

Czervik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, potrzebuję zrobić sobie 49 reffów na 10 poziom. Podobno są za to bany na system refferali i cofane nagrody.

A co jeśli przeniosę sobie konto na East (aktualnie jest na Rosji) i wykryją? Znów przeniosą mnie na RU?

I czy mogą to wykryć gdy mam dynamiczny/zmienny adres IP? (Łącze z Petrotel grupy Netia)? Mogą się domyśleć po adresie hosta? I czy bezpieczniej robić reffy o nickach typu djdkfj tudzież syhkvgo czy mogę sobie nazywać np. Reff1, Reff2, Reff3?

A może są jakieś inne sposoby na transfer konta RU -> EUNE nie za RP?

Dodam, że konto przez kilka lat nie miało ani jednego ostrzeżenia, nie mówiąc już o banach, więc może RIOT spojrzy przychylniej i daruje mi przekręt w postaci robienia reffów?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli każdego konto będziesz robił i grał na nim z innego IP to nie powinni się przyczepić, oni dopiero szczegółowo to sprawdzają, jak dany "pacjent" ma ich znacznie dużo.

Sam nie wiem, kolega ze stałego IP, jakieś 3, 4 miesiące temu zrobił sobie 30 reffów 10 lvl i do tej pory żadnego bana nie dostal.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Bóle głowy, nieprzespane noce, zaburzenia w rozwoju, depresja, złe oceny w szkole, ból rąk i powieszenie, bo rp na właściwe konto przechodzi za wolno.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

Wchodzisz na allegro szukasz refów kupujesz 50 za 100 zł i masz za 2 dni do odebrania nagrody, szukaj pewnego sprzedawcy który korzysta np. z 3 maszyn VPN, na wlasna reke jest to moim zdaniem nie oplacalne - 1 ref około 1,5 dnia grania.. gdzie wydajesz jedną dniówke i mam RP + skiny + PŻ.

Jak sam robisz reffy to sprawdzaja po ok. 100+ reffów które masz (bodajze).

Opublikowano

Ponoć pisali że nabijanie refów samemu jest niczym złym i gdy nie jest wykorzystywane w celach reklamowych (typu wbij ty 10lvl to bedziesz mial rp) to mozna je robic samemu

Opublikowano

Ponoć pisali że nabijanie refów samemu jest niczym złym i gdy nie jest wykorzystywane w celach reklamowych (typu wbij ty 10lvl to bedziesz mial rp) to mozna je robic samemu

No chciałbym zobaczyć gdzie to napisali. Jakby tak było to każdy by spokojnie na swoim IP by je robił i wiesz ile oni by kasy stracili? Na tych refach tyle RP można wyciągnąć, że spokojnie kupiłbyś swoje ultimate skiny.

Opublikowano

Jak z jednego IP zrobisz 1-10 to nie powinni się przyczepić.. ale jeśli chcesz aż 50 kont to myślę, że może być problem :x

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ajjajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajjaajjajajajaajjajajajajajajajajajajjaajjajajajajajajajajajajajajajajjajaja. Ja zrobilem 231 refow samodzielnie troche to mi zajelo z 1 ip. I co bana nie mam

Opublikowano

Ajjajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajjaajjajajajaajjajajajajajajajajajajjaajjajajajajajajajajajajajajajajjajaja. Ja zrobilem 231 refow samodzielnie troche to mi zajelo z 1 ip. I co bana nie mam

ja kto zrobiles koksie

Crossfire EU - SnD.Gaming
Crossfire NA - .NoRuleS.

Opublikowano

Ryzyko stosunkowo niskie, brat zrobił ok. 100 refów botem, i jeszcze go nie zablokowali.

Rób śmiało, nawet jeśli Cię sprawdzą a reffy robione z innego ip to jest nikła szansa na wyłapanie kary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...