Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż zainstalowałem grę Neverwinter. Po włączeniu ściągnęły się aktualizacje i włączyła się gra. Menu chodzi płynnie, ale w każdej lokacji czy to Enklawa Protektora, czy jakieś Foundry albo PVP zacina tak gra, że się nie da grać. Zmieniałem rozdzielczość ustawienia grafiki itp. i nic się nie zmienia. Odpalałem za pomocą administratora. Miałem zainstalowane na dysku D i C ale nie ma żadnej różnicy. Dodam jeszcze, że około pół roku temu gra na średnich ustawieniach chodziła bardzo płynnie.

Parametry komputera:

System - Windows 7 Home Premium 64bit

Procesor - Intel Core i7 - 2630QM 2.00GHz

Karta Graficzna - Nvidia GeForce GT 540M

Pamięć - 4GB pamięci ram

Bardzo zależy mi na czasie. Z góry dziękuję za pomoc :D

Opublikowano

Może problem ze sterownikami. Odpal aktualizacje. Moze mają problem z grą odpalona w oknie. Sprawdz czy gra nie weszla w tryb fullscreen window. Na takim PC gra nie powinna ciąć. Co prawda karta mobilna ale 540 i tak powinna to ładnie dźwigać.

Opublikowano

Może problem ze sterownikami. Odpal aktualizacje. Moze mają problem z grą odpalona w oknie. Sprawdz czy gra nie weszla w tryb fullscreen window. Na takim PC gra nie powinna ciąć. Co prawda karta mobilna ale 540 i tak powinna to ładnie dźwigać.

Sterowniki mam zaktualizowane. W oknie, w pełnym ekranie, czy w zmaksymalizowanym oknie, wszędzie zacina. I zauważyłem jeszcze jeden problem - nie ma dźwięku.

Opublikowano

Skoro gre reinstalowałeś to raczej nie z nia problem, bo za kazdym razem sciagaja sie pliki od nowa.

Potencjalnym problemem moze być zasyfienie kompa. Nie mam wiecej pomysłów. Jakaś zauważalna zmiana zaszla w dzialaniu twojego kompa przez te pół roku? Oczywiscie poza scinami w neverwinter. Może zwyczajnie system sie zaśmiecił i tworxy konflikty w działaniu. Ostatnią deską ratunku jest zawsze format, wymusza instalacie wszystkiego na świeżo i nie ma bata żeby chodziło źle o ile nie ma problemu w sprzęcie. Zobacz tez jeszcze jak gra będzie działać na sterownikach z przed pół roku.

Opublikowano

Przeskanuj rejestr programem CCleaner w razie błędów je napraw . Wgraj od nowa sterowniki graficzne, najnowszy directx, vcredist oraz Net Framework

Śmiejecie się ze mnie bo jestem inny,

Ja śmieję się z was bo jesteście tacy sami.

tQjoKpZ.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...