Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Złamanie praw autorskich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nwm czy tutaj, jeśli nie, to proszę o przeniesienie.

Zrobiłem skrypt dla jednego właściciela serwera, w kodzie jest jasno napisanie:

Zakaz usuwania informacji o autorze, usuniecie grozi naruszeniem praw autorskich!

I tam była komenda /autor. I on ją usunął i chciałem gdzieść iść z tym, że on naruszył prawa autorskie. Mam 13 lat więc nie pójdę do sądu. Więc proszę o pomoc, co z tym zrobić?

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Nic nie zrobisz z taką małą bzdurą... Skrypt jest wart zapewne 5zł albo nic, a na sprawę wydasz kilkaset złotych i jej nie wygrasz.

Opublikowano

Nic nie zrobisz z taką małą bzdurą... Skrypt jest wart zapewne 5zł albo nic, a na sprawę wydasz kilkaset złotych i jej nie wygrasz.

W sumie to masz racje. Ale jak on to usunął to teraz będzie na tym np mógł zarobić sprzedając to. ( skrypt warty ok. 10 zł xD - Ale coś )

Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz jak up mówią ew. możesz ten skript udostępnić na mpc by nie mógł go sprzedawać :)

Nie opłaca się sprawy mu nawet zakładać, bo nie masz dowodu, że to twoje i ją przegrasz i stracisz kasę za sprawę.

Możesz też napisać negatywną opinie na temat tego serwera. Możesz go postraszyć sądem, może wtedy co ruszy, nie udowodnisz mu że to twoje :(

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano
cziter20, dnia 27 Sty 2014 - 16:10, napisał:Nic z tym nie zrobisz jak up mówią ew. możesz ten skript udostępnić na mpc by nie mógł go sprzedawać 
Nie opłaca się sprawy mu nawet zakładać, bo nie masz dowodu, że to twoje i ją przegrasz i stracisz kasę za sprawę.
Możesz też napisać negatywną opinie na temat tego serwera. Możesz go postraszyć sądem, może wtedy co ruszy, nie udowodnisz mu że to twoje 

udowodnić mogę kodem źródłowym :) Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...