Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa pytania

PomponikPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jak to jest z tymi kapsułami z Defence Mode? Ile trzeba mieć pkt żeby wygrać taką kapsułe?

2. Dlaczego dostałem jakąś paczkę? Dostaje się je losowo?

iuub.png

Opublikowano

1. Defense należy do trybów PvE, tak samo jak survival. Kapsuły dostaje się za przejście danej gry lub za uzyskanie odpowiednich fal. W Defensie poziom łatwy nie dostaje się kapsuł. W Defensie poziom normalny dostaje się 1 kapsułę za ukończenie wszystkich 20 rund. W Defensie na poziomie trudnym za ukończenie podajże 10 fal dostaje się 1 kapsułę, za ukończenie 20 fal dostaje się 2 kapsuły a za ukończenie całej gry - 3 kapsuły. Jednak w trybie survival za ukończenie fali 10 dostaje się 1 kapsułę, przy 20 rundzie uzyskujesz 3 kapsuły, a za przejście gry (30 runda) otrzymujesz 5 kapsuł. Jeśli chcesz zdobyć dużo kapsuł w krótkim czasie to polecam tryb Survival. Zbierasz 4 graczy którzy mają (Koniecznie!) maszynową broń (to ta która ma 75 pocisków w magazynku) i idziecie na dół mapy strzelając w potwory. Za uzyskaną walutę PvE (prawy górny róg) możesz w samochodzie obok kupić apteczki, apteczki powiększające twoje hp o 50, nalot, flash (kupuj to gdy masz wystarczającą ilość hp by przeżyć gdyż moby oflashowane tym granatem stają nieruchome przez kilka do kilkunastu sekund), shockwave (Nigdy go nie kupuj nawet w skrajnych przypadkach gdyż jest drogi a w dodatku nie dostajesz punktów za zabite przez niego moby. Jeśli chcesz dostać punkty za moby używaj nalotu). Walka z bossami jest dziecinnie prosta, gdy bossy zbiorą się w grupę, wystarczy je oflashować i strzelać po japie (strzelając w jape wystarczy 1 magazynek by zredukować hp do 10%) po czym moby zawsze po takiej ilości hp się budzą i trzeba je albo szybko dobić albo znowu oflashować. Jedyne kapsuły jakie możesz wygrać w trybach PvE to kapsuły na Tomahawk. Ta kapsuła ma dużo bardziej zmniejszoną szanse niż tzw. bronie vipowskie gdyż kapsuły na Tomahawk można zdobyć bez problemu. Z kapsuł mogą ci dropnąć: Rożne spraye (1 lub 7 dniowe), Standard equipment (1, 7 i 30 dniowe), Combat equipment (1, 7 lub 30 dniowe), Tomahawk (1, 7 i 30 dniowy), Permanentny Tomahawk.

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

Ostatnio grałem z 3 ogarniętymi graczami, wygraliśmy ten tryb survival i pod koniec pokazało mi taką tabelę z kapsułami. Tylko pytanie brzmi dlaczego ja dostałem pięć kapsuł, a oni nie?

Dodam jeszcze, że na survival jeśli idzie na nas duża fala tych wybuchających obcych to po prostu podchodzimy do sklepu i, gdy spadnie nam hp kupujemy apteczkę. W ten sposób one na nas wybuchają, a my tylko klikamy ciągle na apteczke. Oczywiście warto się czasem na chwilę obrócić i ustrzelić parę stworów. Działa to najlepiej jeśli mamy już trochę kupionego dodatkowego hp.

iuub.png

Opublikowano

Survival da się ukończyć bez problemu z 3 ogarniętymi graczami, lecz jak próbowałem tylko ja i siostra (mówiłem jej co ma robić) to przegrywaliśmy pomimo hp i flashów. Tabela z kapsułami jest trochę zbugowana. Tak naprawdę wszyscy dostają kapsuły, lecz tylko przy nicku clienta (Twoim) jest podana liczba. Przy reszcie pisze zawsze 0x pomimo tego że oni też dostali tyle kapsuł co Ty. Jeśli chodzi i stunnery (wybuchacze :p) to łatwo jest je ubić. Nie niszcząc ich, nie zyskujesz punktów które potem bardzo ci się przydadzą. Moją osobistą taktyką na cały survival jest:

- Pamiętać, by zawsze uleczyć zmarłego członka grupy, gdyż jeżeli jeśli nie dobiegniesz by go zrespić, musi on odczekać ok 20 sec zanim się ponownie zrespi. W dodatku traci całe zakumulowane hp!!! Jeśli ocalicie go w porę to go nie straci. Nigdy nie używaj shockwave'ów. Używaj nalotów. Nie panikuj gdy moby się zaczną przedzierać tylko przeładuj jak najszybciej by zablokować częściowo fale. Trzymajcie się jak najbliżej tylniej ściany i strzelać do mobów bez przybliżania trzymając SHIFT. Boss niezależnie od pozostałego czasu oflashowania zawsze się budzi gdy jego hp spadnie poniżej 10%.

- Ubijać moby do 5 fali (włącznie ze stunnerami, kontrolujcie magazynek). W tym czasie kup tyle apteczek zwiększających hp i 2-4 flashe by zostało tobie minimum 1 000 $.

- Niech 1 z was oflashuje bossa po czym strzelać w jape :D

- Ubijacie moby do 10 fali (strzelaj jak najcelniej by zyskać dużo kasy) po czym kolejny raz kupić tyle akumulacyjnych apteczek i flashó by zostało tobie więcej niż 1 000 $.

Teraz macie już 3 bossy. Zbierzcie je w grupę koło samochodu i oflashować 1 granatem. Strzelać po japie pamiętając o pobudkach bossów.

Powtarzajcie te kroki aż do 20 fali ponieważ potem bosów nie dość że jest więcej, to jeszcze są elitarni czyli zadają ci prawie dwukrotnie więcej obrażeń (zwykły ok. 40-60, elitarny ok. 70-110).

- Gdy dojdziecie do 20 fali i będziecie mieć w miarę dużo hp (600-800) to część bossów bierzecie pod samochód a z resztą biegacie po środku mapy zadając damage kiedy się da. Przykładowo każdy bierze po ok. 2-5 bossów i flashuje je ubijając bosy po kolei strzelając w japy :p

Po ubiciu mobów jak zawsze do samochodu i ubijacie kolejne fale mobów i gdy dojdziecie do kolejnej fali bossów, nie kupujcie już akumulacyjnych apteczek gdy osiągniecie hp 700-999. Kupujcie flashe i ew naloty na zbyt duże ugrupowanie mobów miedzy falami bossów. Tyle wam powinno starczyć do przeżycia :D

Oczywiście już nie wspominam że każdy musi mieć maszynowy karabin :p

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

Ostatnio grałem z 3 ogarniętymi graczami, wygraliśmy ten tryb survival i pod koniec pokazało mi taką tabelę z kapsułami. Tylko pytanie brzmi dlaczego ja dostałem pięć kapsuł, a oni nie?

Dodam jeszcze, że na survival jeśli idzie na nas duża fala tych wybuchających obcych to po prostu podchodzimy do sklepu i, gdy spadnie nam hp kupujemy apteczkę. W ten sposób one na nas wybuchają, a my tylko klikamy ciągle na apteczke. Oczywiście warto się czasem na chwilę obrócić i ustrzelić parę stworów. Działa to najlepiej jeśli mamy już trochę kupionego dodatkowego hp.

Oni też dostali tylko że tobie się tak wyświetla :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...