Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co w tej grze chodzi?

Gość Weeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Gram w Aiona od wczoraj, zrobiłem sobie 2 postacie aby zagłębić się bardziej w fabułę gry i ta gra zaczęła mnie nudzić z tego względu gdyż nie wiedziałem co mam robić.

Cały czas robiłem misje te zółte i niebieskie ale po pewnym czasie stało się to nudne.

I mam takie pytanie do was co robić w tej grze na poczatku i do jakiego lvla oraz o przybliżenie mniej więcej o co w tej grze chodzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

W tej grze chodzi o to że walczysz po stronie elyosow lub asmodian. Robisz misje i walczysz z innymi przeciwnikami. Ale bez konta premium nie pograsz zbyt długo poniewaz bez premium nawet głupiego handlu z innymi nie możesz handlować.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W tej grze chodzi o to że walczysz po stronie elyosow lub asmodian. Robisz misje i walczysz z innymi przeciwnikami. Ale bez konta premium nie pograsz zbyt długo poniewaz bez premium nawet głupiego handlu z innymi nie możesz handlować.

Słyszałem że konto premium można kupić w grze ale trzeba się troszkę wysilić.

A jeżeli chodzi o te misje to robić wszystkie ? ( Wg. jest to nie raz strasznie nudne i męczące)

Opublikowano

Kiedyś czytałem na jakimś forum że nie ma potrzeby robienia wszystkich. Rób tylko żółte (kampania) i niebieskie (oczywiście daily również) a turkusowe tylko kiedy brakuje ci do lv (chyba że są ciekawe nagrody to wtedy wiadomo że warto) ;)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Żeby mieć konto premium musisz kupić Gold Packa. Możesz:

1. Kupić z Item Shopu
  2. Kupić z Allegro
  3. Kupić za gold w grze

Osobiście nie lubię drugiej opcji bo te GP zwykle pochodzą od botów skupujących za gold w grze.

Z cenami za gold jest różnie, zależy to od serwera. Najdrożej jest chyba na Nexusie bo cena dochodzi do 80kk/szt. Dla nowego gracza to może być problem ale jeśli cena nie przekracza 40-50kk to można to uzbierać do end-game bez większych problemów.

Co do questów to tak jak napisał piotrekkkkkk - nie ma potrzeby robienia wszystkich. Oczywiście Kampanie to podstawa, tak samo jak ciemno niebieskie, które wprowadzają do nowych lokacji, itp. Różowe są eventowymi i zwykle są dostępne tylko przez pewien czas. Wyjątkiem są questy typu "leveling" pomagające w expieniu polegające np. na zabiciu ostatnich ostatnich bossów w instancjach. Osobiście jednak polecałbym robić jak najwięcej questów bo będzie dużo expa i golda na pierwszego GP. Tylko nie te powtarzalne 200x czy coś. ^_^

Opublikowano

Żeby mieć konto premium musisz kupić Gold Packa. Możesz:

1. Kupić z Item Shopu
  2. Kupić z Allegro
  3. Kupić za gold w grze

Osobiście nie lubię drugiej opcji bo te GP zwykle pochodzą od botów skupujących za gold w grze.

Z cenami za gold jest różnie, zależy to od serwera. Najdrożej jest chyba na Nexusie bo cena dochodzi do 80kk/szt. Dla nowego gracza to może być problem ale jeśli cena nie przekracza 40-50kk to można to uzbierać do end-game bez większych problemów.

Co do questów to tak jak napisał piotrekkkkkk - nie ma potrzeby robienia wszystkich. Oczywiście Kampanie to podstawa, tak samo jak ciemno niebieskie, które wprowadzają do nowych lokacji, itp. Różowe są eventowymi i zwykle są dostępne tylko przez pewien czas. Wyjątkiem są questy typu "leveling" pomagające w expieniu polegające np. na zabiciu ostatnich ostatnich bossów w instancjach. Osobiście jednak polecałbym robić jak najwięcej questów bo będzie dużo expa i golda na pierwszego GP. Tylko nie te powtarzalne 200x czy coś. ^_^

A misje z 1 mapki się kiedyś usuną :P ?

Opublikowano

Masz na myśli questy z mapy jako takiej widoczne, że ktoś chce z Tobą porozmawiać czy stare z dziennika?

Jeśli to pierwsze, to większość "starych" questów, które opuściłeś możesz robić na dowolnym levelu. Oczywiście z czasem jednak przestaje się to opłacać. Z tego co się orientuję to questy przestają być widoczne na mapie po wbiciu 10lvl lub więcej niż ma poziom questa. Może 15 albo 20lvl. Coś w tych granicach. Nie ważne jednak czy będziesz tego questa widział na mapie czy nie bo jak podbiegniesz do NPCa, którego wcześniej zignorowałeś ten dalej będzie miał dla Ciebie np. 10k golda za przeprowadzenie 3 zgubionych świń.

Jeśli poprzez swoje pytanie masz na myśli czy same znikną z dziennika to odpowiedź brzmi: nie, musisz je samemu usunąć klikając na niechciany quest i odpowiednią opcję. Quest oczywiście dalej będzie dostępny do ponownego otrzymania jeśli będziesz zainteresowany np. zrobieniem wszystkich możliwych questów dla Twojej rasy.

Opublikowano

Masz na myśli questy z mapy jako takiej widoczne, że ktoś chce z Tobą porozmawiać czy stare z dziennika?

Jeśli to pierwsze, to większość "starych" questów, które opuściłeś możesz robić na dowolnym levelu. Oczywiście z czasem jednak przestaje się to opłacać. Z tego co się orientuję to questy przestają być widoczne na mapie po wbiciu 10lvl lub więcej niż ma poziom questa. Może 15 albo 20lvl. Coś w tych granicach. Nie ważne jednak czy będziesz tego questa widział na mapie czy nie bo jak podbiegniesz do NPCa, którego wcześniej zignorowałeś ten dalej będzie miał dla Ciebie np. 10k golda za przeprowadzenie 3 zgubionych świń.

Jeśli poprzez swoje pytanie masz na myśli czy same znikną z dziennika to odpowiedź brzmi: nie, musisz je samemu usunąć klikając na niechciany quest i odpowiednią opcję. Quest oczywiście dalej będzie dostępny do ponownego otrzymania jeśli będziesz zainteresowany np. zrobieniem wszystkich możliwych questów dla Twojej rasy.

A jaką postać polecasz dla kogoś kto dopiero zaczyna i ma zamiar grać samemu ^^ ?

Opublikowano

Z DPSów Najłatwiej będzie Sorcererem (czarodziej) lub Gunnerem (strzelec). Są to proste w opanowaniu klasy zadające duży dmg jednak dość kosztowne w utrzymaniu z względu na to, że korzystają z bardzo drogich manastone Magic Boost - Moc magiczna do ekwipunku.

Z pozostałych postaci to glad jest dobry w walce melee aoe, sin na pojedyncze targety. Templara jako pierwszej klasy nie polecam bo się zanudzisz zanim coś zabijesz solo, cler jest bardzo przydatny w każdej grupie i nie ma problemu z chodzeniem na instancje nawet duo z sorcem ale trzeba ogarniać healowanie. Ranger jest również fajną postacią, coś jak gunner tylko fizyczny, trochę mniejszy dmg z pułapkami oraz hidem.

Opublikowano

Ja Ci polecam na początku strzelca, bardzo duży DMG, fajne skille, i na początku w ogóle kosa.

Na późniejszych levelach również fajny.

Opublikowano

Ja Ci polecam na początku strzelca, bardzo duży DMG, fajne skille, i na początku w ogóle kosa.

Na późniejszych levelach również fajny.

Strzelec to dno. No może nie tak do końca, ale wszyscy prawie teraz nim grają. Co z tego, ze na początku daje sobie świetnie rade, skoro później jest gorzej? Na dodatek w najnowszym patchu mają go lekko znubić. Ja zaczęłam grać strzelcem ze względu na to, ze po prostu podobała mi się z wyglądu. Teraz widzę, ze 80% graczy to gunnerzy, wszyscy myślą, że będą pro, bo szybkie, silne skille, buffy+ absorpcje pż/pm. Szkoda tylko, ze tak mało z nich dotrwało do 65 lvl bo zauważyło, że jednak nie jest tak bajecznie, jak na początku. To może i wykoszona postać, ale przez to, ze jest tak mocno dopieszczona, nie ma czasu na poznanie jej słabych punktów. Później taki gunner 65lv wbija do UG i dziwi się, ze pada od ataku prawie każdej profesji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...