Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błędy WarRock

lukas602

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Postanowiłem wrócić do WarRock'a po roku przerwy , ściągnąłem grę z oficjalnej strony nexon , odpaliłem działa pięknie . Zmieniłem rozdzielczość , chciałem podwyższyć grafikę na max i bach . Błąd systemu reset kompa . Odpalam WR drugi raz , nie działa w ogóle . No to reinstal . Po reinstalu odpalam , bach , błąd systemu znowu reset . Nie zraziłem się odpaliłem drugi raz , no w końcu działa !! Teraz problem mam z HackShield'em , albo włącza się na 0,5 s i ginie i się nie włącza , albo wyskakują errory różne , nie wiem , głupieje ta gra po prostu .

Nie chce mi się robić cały czas reinstalów bo to już jest nudne i męczące , grać pół godziny i reinstal bo błąd . Za każdym razem co innego . Ma ktoś jakieś porady co z tym zrobić ? Bo zaczynam żałować że znowu w to gram .

Komp mocny internet dobry , Windows 8 (niestety ) , robiłem różne triki , zmiana w version.cfg wywala błąd 'cannot find updater.exe' .

Opublikowano

no tak pierwszy który się pojawił to był ten a nazwa tego błędu była " Page Fault IN NONPAGED AREA EAGLEX64.SYS" :

bsod1.png

Drugi to był problem z aplikacją WarRock.exe .

Trzeci wyskoczył z nienacka , zrobiłem tak że odpaliłem launcher " check files " , następnie usunąłem do kosza folder Hshield z folderu gry , znowu check files , przywróciłem folder i check files jeszcze raz . Coś tam pobrał ( około 2mb ) i zaczął działać . Teraz już nawet to nie skutkuje , Hshield widać przez 0,5 s , znika i koniec .

A problem z cofnięciem w pliku version o 1 był taki że po zmianie nie chciał zrobić update :

probap.png

Opublikowano

Która wersja win8? JA mam win 8 pro i czasem bez powodu lubi wyskoczyć blue screen.

Jakie dokładnie błędy ci wyskakują?

@Up

Ten pierwszy błąd to i ja mam czasami, normalne.

Zmień widnowsa na 7 lub coś, bo win 8 lubi psocić.

Co do drugiego błędu wyłącz antywirusa.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Tak to jest wersja pro 8.0 , niestety to nie jest pierwsza aplikacja w której to sie dzieje . Co do błędu z Warrock.exe to nie wiem czemu antywirus przeszkadza bo do kwarantanny go nie bierze , skan był robiony i jest czysty , no ale to najmniejszy problem . Ten Hshield jest najgorszy ze względu że grasz i jest dobrze , następnym razem chcesz włączyć i nic z tego . Reinstal robię 4 raz a pograłem może z 30 min. Na XP nie było w ogole takich problemów -.-

Opublikowano

Tak to jest wersja pro 8.0 , niestety to nie jest pierwsza aplikacja w której to sie dzieje . Co do błędu z Warrock.exe to nie wiem czemu antywirus przeszkadza bo do kwarantanny go nie bierze , skan był robiony i jest czysty , no ale to najmniejszy problem . Ten Hshield jest najgorszy ze względu że grasz i jest dobrze , następnym razem chcesz włączyć i nic z tego . Reinstal robię 4 raz a pograłem może z 30 min. Na XP nie było w ogole takich problemów -.-

Bo WarRock nie jest jeszcze w pełni kompatybilny z Win 8. Antywirusa wyłącz, bo mimo że nie ma wirusów to często blokuje aplikacje. I najlepszym rozwiązaniem było by przejście na Win 7. Osobiście nie mam z nim problemów a i wydajność jest dobra :)

Opublikowano

To zmień tego windows'a. 8 lubi trollowac. Mi raz wyskoczy ten blue screen, a raz HS error 206. Win 8 używa innych bibliotek dlatego starsze gry/apki mogą być niekompatybilne.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Wydawało mi się jednak że nexon zlikwidował problemy kompatybilności z Windows 8 no ale cóż.. w takim razie jeszcze pół roku poczekam ( komp na gwarancji ) , albo włączę raz WR i nie wyłącze w ogóle xD .

Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Wydawało mi się jednak że nexon zlikwidował problemy kompatybilności z Windows 8 no ale cóż.. w takim razie jeszcze pół roku poczekam ( komp na gwarancji ) , albo włączę raz WR i nie wyłącze w ogóle xD .

Dziękuję za pomoc

Sprobuj uruchomic warrock-a ze zgodnoscia windows-a 7, Lecz nie wiem czy to jest mozliwe bo nie pracowalem na 8 ale wydaje mi sie ze sie da a noz widelec to cos pomoze. Pozdrawiam.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Dzisiaj w nocy pobierałem WarRock'a i dzisiaj normalnie uruchomiłem go, włączył mi się bez najmniejszych błędów, zmieniłem grafikę, rozdzielczość, dźwięk i sterowanie i normalnie działa.

Na windows 8 u znajomej ciągle są te błędy i reset kompa, polecam zaktualizować system do 8.1 (najnowsza wersja, bo w poprzednich było więcej błędów i czasem pojawiał się ten błąd, a na mojej najnowszej nic :) ).

Ja mam W 8.1 Enterprise (czy jakoś tak) i wszystkie aktualizacje i nic mi się nie dzieje.

btw. możecie też uruchomić program w trybie zgodnościowym z windows 7.

Pozdrawiam

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

w sumie to niezły pomysł , zaktualizuję go i posprawdzam aktualizacje do programów i zobaczymy co się będzie działo .

Opublikowano

Problem rozwiązany , samo się naprawiło . działa wszystko tak jak powinno . dziękuję wszystkim za pomoc . temat do zamknięcia .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...