Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dziwne crashe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Mój serwer wyrzuca czasami wszystkich graczy z powodem: io.netty.handler.timeout.readtimeoutexception. Używam spigota #1275. Startuję serwer komendą: screen -S survival java -XX:MaxPermSize=128M -Xmx26000M -Xms1000M -jar craftbukkit.jar Prosiłbym o pomoc,z góry dziękuję! :)

mcgc.gif

Opublikowano

Cześć. Mój serwer wyrzuca czasami wszystkich graczy z powodem: io.netty.handler.timeout.readtimeoutexception. Używam spigota #1275. Startuję serwer komendą: screen -S survival java -XX:MaxPermSize=128M -Xmx26000M -Xms1000M -jar craftbukkit.jar Prosiłbym o pomoc,z góry dziękuję! :)

Może to być wyciek pamięci w jakimś pluginie lub wąskie gardło dysku.

Opublikowano

Wiecie,najlepsze jest to,że nie wyrzuca wtedy żadnego błędu. Oto fragment przy wyrzuceniu:

[10:02:50] [server thread/INFO]: Tomek89 lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[10:02:50] [server thread/INFO]: adi14 lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException
[10:02:50] [server thread/INFO]: MissBiscuits lost connection: Internal Exception: net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException

mcgc.gif

Opublikowano

Na jakim hostingu stoi serwer ?

Mógłbyś przynajmniej przeczytać wcześniejsze posty... Soyoustart.pl.

Miałem takie coś. To raczej w niczym nie przeszkadza. Bynajmniej u mnie żadnych szkód nie wyrządzało.

Jednak zależy nam na czystej,płynnej grze.

mcgc.gif

Opublikowano

Miałem takie coś. To raczej w niczym nie przeszkadza. Bynajmniej u mnie żadnych szkód nie wyrządzało.

A teraz wytłumacz co znaczy "bynajmniej".

Opublikowano

4 restarty dziennie? Niezbyt ciekawie to wygląda. Na szczęście,pokombinowałem i ,odpukać, na razie nie crashuje.

mcgc.gif

Opublikowano

Niby dlaczego? To jest całkiem mała liczba, a bardzo dużo daje

@Down

Od 8 lat zajmuje się programowaniem, szczególnie algorytmami. Nie wmówisz mi, że jakiekolwiek wiarygodne testy wskazują na wyższość skryptów. Jeśli masz coś więcej niż słowa, to udowodnij.

1390684250-U762298.png

Opublikowano

@ joda17orginal

Nie zgodzę się z tb, skrypty mniej obciążają serwer niż jakieś pluginy. Nie wierzysz ? Zrób sobie testy na własnym serwerze a przekonasz się, że skript to dobra sprawa ;)

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...