Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Vladimirem

Converq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pare dni temu kupiłem Vlada,ale mam z nim straszny problem.Idę na topa,to praktycznie nic nie mogę robić,ponieważ nawet stojąc pod wieżą np.taka Lissandra mnie harrasuje i muszę wracać do bazy.Na midzie jest to samo.Nawet jeżeli uda mi się całkiem dobrze pofarmić to i tak w late gamie nie mam ani dobrego survi,ani żadnego mocnego dmg.Rozegrałem nim około 20 gier i większość to defeat (oczywiscie z mojej winy,bo po prostu nie potrafilem tego wygrac).Moglibyście dać jakieś porady jak radzić sobie z takim harrasem i ewentualnie co mam budować?Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

harrasuj z q

skladaj sie pod ap/hp

trzymaj w na "specjalne okazje"

zaczynaj tf z ulta bo zwieksza dmg

03729251862177217306.gif

Opublikowano

Władek to jest bardzo sytuacyjny pick, kontruje go bardzo dużo postaci, i nic w tym dziwnego, że taka Lisandra cię jedzie. Jak chcesz wygrać z czymkolwiek Vladimirem, to musisz pushować linię (poke E, który jednocześnie bije wszystko dookoła, w tym miniony), a wtedy zostaniesz zgankowany i zabity (chyba że masz hajs na wardy). Możesz też harassować z Q, ale przy próbie podejścia dostaniesz w dupę. Najlepszy wybór to grać pasywnie, lasthitując z Q i czasem też poke'ując nim przeciwnika. Pierwszy item musisz koniecznie złożyć defensywny, potem po prostu spamujesz kolesia, a jak jest na low, wywalasz full combo.

Mimo wszystko, na Lissandrę masz bardzo małe szanse wygrania linii.

Opublikowano

Musisz utrzymywać E na jak najwyższym poziomie, zazwyczaj robię tak że używam R>E>Q>Ignite>W i koleś pada.

@up: Tak będzie dobra, to jest core. Ogólnie możesz składać na niego WoT'a, Liandry, Rylai, Zhonya, Warmong, Rabadon, widziałem też spirit visage na nim.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Z tego co Nervarien mówi,to warmog się nie nadaje na niego :D

Generalnie to musiałem zrobić nowe konto i mam dopiero 15 level,a chciałem go wymainować,żeby później nim niszczyć na rankedach,ale nie wiem czy jest to opłacalne

Opublikowano

Nie mam pojęcia czemu, ale zamiast WOTY nie ważne na jakiej postaci zawsze składam Gunblade tyle że jego można użyć, spowalnia + zadaje obrażenia. Jedyna różnica pomiędzy nimi to 20 AP. Rylai, i gunblade u mnie to core.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Nie mam pojęcia czemu, ale zamiast WOTY nie ważne na jakiej postaci zawsze składam Gunblade tyle że jego można użyć, spowalnia + zadaje obrażenia. Jedyna różnica pomiędzy nimi to 20 AP. Rylai, i gunblade u mnie to core.

- 10 % cdr, 1400 golda droższe połowa statystyk zupełnie niepotrzebna, a daje tylko 15 ap i useless pasyw jeżeli mamy rylai

wtf

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Gunblade wtf?.

Vladem praktycznie jak każdym apc, tyle że kupuje wote czy spirit visage. Rylai czy maske nie zawsze są dobrym wyborem. Wiem jakiego ma pasywa... ale prędzej opłaca się rushować dużo ap na początku mając Zhonye i hextecha. Składanie dużej ilości życia robi z Vlada słabe champa...

http://www.probuilds.net/champions/Vladimir

Musisz utrzymywać E na jak najwyższym poziomie, zazwyczaj robię tak że używam R>E>Q>Ignite>W i koleś pada.

@up: Tak będzie dobra, to jest core. Ogólnie możesz składać na niego WoT'a, Liandry, Rylai, Zhonya, Warmong, Rabadon, widziałem też spirit visage na nim.

Kuźwa pisanie jak zawsze to koleś combo wywala, jakie to proste, że pewny jest frag itd. jest już po prostu śmieszne...

Opublikowano

Vlad to AP tank z spellvampem. Składa się na niego wszystko co ma jakiekolwiek boosty do spellvampa, AP i ewentualnie HP bo ma przeliczniki. Q-E-W maksujesz, combo R-ignite-Q-E-W żeby wycisnąć z niego tyle ile sie da, Q na 3-4 już ciśnie trochę dmg, trzeba unikać skillshotów i walki wręcz (bo taka riven ciśnie go jak chce), nie używać E na lane kiedy nie jest potrzebne bo pushujemy. W tylko do uciekania, ewentualnie używać jako slowdowna jakby ktoś nam stanowczo uciekał.

Itemy viable na niego to: (tabi/merki/sorcererki) woa, rylai, rabadon, liandry, pod defa omen/spirit

Bardzo fajny i prosty pick, może ostro namieszać w late, sam nim wycarrowałem sporo gier.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Mowisz ze Cie harassują? Od tego jest twoje Q .. Co chwile je uzywasz na championie / minionie i bedziesz potrafil wytrzymac na lini dobre 10 minut ;)

Jak jestes vladem to nie pushuj i bardziej czekaj na ganka by jakiegos killa zlapac.

Buduj sie pod HP / AP

Nie uzywaj W do harasu bo zbiera HP.

Jak zaczyna sie teamfight uzywaj ulta, pozniej raczej juz Ci sie nie przyda

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Po co rushować wote? Składasz małego hextecha, a później jakieś resy i hp typu Spirit Visage. Zamiast rylaia sprawuje się maska, z plamką mamy fajne dot.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...