Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cichy Mikrofon

McMorfin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem zakupiłem mikrofon niestety jest on przerażająco cichy tzn nagrywam głos przez Audacity i jest tak cicho że żeby było normalnie słychać muszę ustawić głośność w głośnikach na FULL

podłączenie jest przez jack a moja karta dźwiękowa to Relatek AC97 a mikrofon to vivanco DMM20 kupiłem go w EURO RTV AGD za 50 zł bo nie potrzebowałem jakiegoś super ultra mikrofonu z nasa

Co zrobić bo mam drugi mikrofon za 10 zł i głośno słychać nagrany nim dźwięk

Oto mój mikrofon:

http://www.euro.com.pl/mikrofony/vivanco-14509-dm-20.bhtml#opinie
Opublikowano

Miałem kiedyś podobny problem. Spróbuj usunąć AudaCity i zainstalować jeszcze raz najnowszą wersję. Brzmi dziwnie, ale u mnie zadziałało: kupiłem mikrofon za trzy stówki (pojemnościowy), a nagrania w AC były ledwo słyszalne. Próbowałem, testowałem, aż w końcu zadziałała reinstalacja oprogramowania.

Druga rada: zobacz mikrofon na innym komputerze i innych programach. Jeśli problem występuje wszędzie, widać taka cecha tego sprzętu. Tanie mikrofony to niestety loteria...

Opublikowano

A jeszcze mam pytanie bo przeczytałem przed chwilą że do dynamicznych mikrofonów potrzebny jest wzmacniacz bo podłączony po prostu do kompa nie będzie działał. Czy to prawda?

Opublikowano

Jeśli kupisz dynamika na minijacku albo USB, to nie potrzebujesz wzmacniacza, bo dynamik nie potrzebuje już więcej źródeł prądu. To jest problem pojemnościowych, ale również nie w przypadku USB, które to gniazdo dostarcza zasilanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...