Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Latająca Tabliczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić takie coś, żeby tabliczka była w powietrzu, a nie było za nią żadnego bloku (niewidocznego.. ale bloku:D) normalnie tabliczka w powietrzu.

9eea0ef09095e1e69b095fc77e3a6de1,62,37.j

Opublikowano

MagicCarpet :D kupe itemków się buguje jak sie go używa, stawiasz tabliczke na jakimś bloczku wpisujesz /mc niszczysz bloczek, a tabliczka cziter zostaje.

Eventualnie zabawa z pluginami (packety, bugowanie fizyki i inne)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Magiccarpet nie, bo kolega mój tak umie, a mi nie chce pokazać jak to robi xD A na serwerze nie ma wgranego MagicCarpet to nie zrobi tym..:D

Opublikowano

Magiccarpet nie, bo kolega mój tak umie, a mi nie chce pokazać jak to robi xD A na serwerze nie ma wgranego MagicCarpet to nie zrobi tym.. :D

Hyym, magic carpetem jest najprościej, a jakie ma inne pluginy?

chyba że jakoś czystym WE wykombinował, ale to zwykle spada wtedy xD

BukkitSmerf

Opublikowano

Stawiasz w powietrzu np. kamień, a na nim tabliczkę. Następnie zaznaczasz blok kamienia za pomocą siekierki i wpisujesz //set 36 ;)

Opublikowano

Stawiasz w powietrzu np. kamień, a na nim tabliczkę. Następnie zaznaczasz blok kamienia za pomocą siekierki i wpisujesz //set 36 ;)

Ale ten blok zwykle znika, raz po kilku sekundach raz po godzinie. (random block update)

BukkitSmerf

Opublikowano

Tiessto ma racje tylko tak sie to zrobic da :P

Tiestooo, dnia 26 Sty 2014 - 11:48, napisał:snapback.png

Opublikowano

Wpisz komende /stoplag potem postaw tabliczke zniszcz wszystko oprocz tabliczki i wpisz /stoplag -c I GOTOWE !

Opublikowano

Robisz tabliczke na jakimś bloku potem ją kopiujesz "//copy" rozwalasz tabliczke i blok na której stała i wpisujesz "//paste" i gotowe, to stary jak świat trick

Opublikowano

Robisz tabliczke na jakimś bloku potem ją kopiujesz "//copy" rozwalasz tabliczke i blok na której stała i wpisujesz "//paste" i gotowe, to stary jak świat trick

A jeśli serwer nie ma pluginów? ;_;

Przecież skoro to twój serwer, mogłeś zobaczyć w konsoli co wpisał. :P

Można to również zrobić za pomocą jakiejś komendy sam mi kolega to pokazywał, lecz zapomniałem jak się pisze... wyłącza ta komenda tak jakby fizykę w Minecraft... (jak mi się przypomni, lub kolega mi napisze, to dam znać!)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Jak zrobić takie coś, żeby tabliczka była w powietrzu, a nie było za nią żadnego bloku (niewidocznego.. ale bloku:D) normalnie tabliczka w powietrzu.

Najlatwiej wpisac komende /stoplag stawiasz tabliczke na np kamieniu piszesz na niej co chcesz i blok niszczysz na ktorym jest tabliczka

Opublikowano

MagicCarpet

Opublikowano

Musisz ustawic normalny klocek na wysokości jakiej chcesz piszesz tabliczkę potem zaznaczasz //wand ten blok za tabliczka i wpisujesz //set 36(id niewidzialnego bloku)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...