Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fokusekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Dlaczego, kiedy zawsze gram z kolegą duorankeda, to ja jestem lastpickiem, a on firstpiickiem? Niezależnie od tego kto tworzy grę (zaprasza). Da się to jakoś zmienić?

Opublikowano

Twój kolega ma większe MMR od Ciebie, dlatego zawsze jest first pickiem. Jak to zmienić? Musisz zacząć wygrywać w soloQ/grając z innym duo lub on musi przegrywać. :)

Opublikowano

Co ciekawe RIOT twierdzi, że tak nie powinno się dziać, i że każdy powinien mieć szansę być 1st pickiem.
Cóż niestety tak nie jest. Tak samo jak fokusekk, gdy grałem z kolegą wyżej ode mnie w rankingu zawsze byłem lastpickiem.
Za to grając samemu, większość razy byłem 1st pickiem. Nie mamy chyba na to wpływu - chyba, że wylosuje nam podobny premade w naszej drużynie i umieści nas gdzieś w środku ;)

Jak juz ktoś pisał, nie mamy możliwości zmiany tego. Możemy co najwyżej wygrywać wiecej i zrównać się rankingiem z naszym partnerem z DUOQ.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Wyższe mmr? Nie no proszę was...

On ma wygrane jakieś 250 meczy, a ja 350 wygranych (większość wygranych)

A jest coś oprócz tego mmr? Czy to tyle?

Opublikowano

Mmr to nie ilość wygranych, a już szybciej stosunek wygranych do przegranych.

Twój kolega jest lepszy od Ciebie, i dlatego jest zawsze na górze. Sojuszników dobiera najbliższych waszej średniej, więc są pośrodku. A Ty jesteś najsłabszy i jesteś na dole.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Co ciekawe RIOT twierdzi, że tak nie powinno się dziać, i że każdy powinien mieć szansę być 1st pickiem.

Cóż niestety tak nie jest. Tak samo jak fokusekk, gdy grałem z kolegą wyżej ode mnie w rankingu zawsze byłem lastpickiem.

Za to grając samemu, większość razy byłem 1st pickiem. Nie mamy chyba na to wpływu - chyba, że wylosuje nam podobny premade w naszej drużynie i umieści nas gdzieś w środku ;)

Jak juz ktoś pisał, nie mamy możliwości zmiany tego. Możemy co najwyżej wygrywać wiecej i zrównać się rankingiem z naszym partnerem z DUOQ.

Nie może być dwóch premadów w 1 teamie .__.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Pasjonat
Opublikowano

2x Duo Q + 1 "random".

Nie, nie może tak być. Zawsze jest albo 5xsoloq albo duoq i 3 soloq.

.

Opublikowano

To zależy od dywizji w jakiej jesteś.

Jak grasz z kumplem przykładowo:

On Silver 3

Ty Silver 5

To on będzie miał first pick a Ty last pick.

Odwrotnie jakby on miał Silver 5 a Ty 3 to Ty byś miał first picka, nie zależnie kto stworzył grę.

Pierwszeństwo ma większa dywizja, a jeśli nikt nie ma premade to jest chyba losowe, przy tym nie zauważyłem bo grając z goldami nieraz byłem first pickiem.

Opublikowano

mam silver II, gram z goldami i jestem first pickiem - powaliłem twoją teorie

@top

jest lepszy niż Ty ! :)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ja zwątpiłem w MMR, jestem silver 5 (przez moje super placementy 3/7) a on jest silver 4 i ja jestem first pick a on last pick, a stosunek win/lose jest mniej więcej taka sama u nas :)

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Nie pierdolcie chłopakowi głupot , to zależy od tego kto założy drużyne , ten kto założy jest first pickiem i jak dodasz kolege wtedy on jest last , a jeżeli w grze są 2 premade wtedy jesteś 3 pickiem albo 1 :) sprawdźcie sobie

Opublikowano

Nie pierdolcie chłopakowi głupot , to zależy od tego kto założy drużyne , ten kto założy jest first pickiem i jak dodasz kolege wtedy on jest last , a jeżeli w grze są 2 premade wtedy jesteś 3 pickiem albo 1 :) sprawdźcie sobie

Chyba ty mu pierdolisz głupoty nie my, wszystko jest zasługą MMR, które nasz kochany riot dodał do gry.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...