Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

M3 Lee

MaciejPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, :D

Mam pytanie, mianowicie chodzi o to jak grać M3 Lee. W ruskich daleko zaszedłem i mi się znudziły. Dzisiaj zacząłem robić linię do M4 i już 4,5h się męczę aby wbić te 14k expa ;/ Na tę chwilę mam coś koło 7,5k expa... Proszę o rady dot. tego czego. Wydaję mi się, że to najgorsza "czwórka".

Opublikowano

Uwierz, nie jest to najgorsza 4... W porównaniu do AMX'a to kosa.

Tym czołgiem trzeba grać jak TD'kiem bo w końcu nie posiada wieży. Mobilność ma taką sobie, pancerza brak. Najlepiej wybadaj 5t z free expa, a jeśli nie masz takiej możliwości to pooglądaj na yt ludzi którzy coś tym czołgiem zdziałali. Tutaj przykładowy film.

Opublikowano

free expa nie chce na razie tracić więc chyba odpada ;/ Próbowałem nim grać jak TD'kiem ale nie ujaaa nic ugrać nie mogłem, trudno pomęczę się jeszcze z 1h i może, może przy dobrym wietrze wbiję :F Dzięki za odp. :D

Opublikowano

free expa nie chce na razie tracić więc chyba odpada ;/ Próbowałem nim grać jak TD'kiem ale nie ujaaa nic ugrać nie mogłem, trudno pomęczę się jeszcze z 1h i może, może przy dobrym wietrze wbiję :F Dzięki za odp. :D

Tym czołgiem graj jak TD`kiem, bo na pierwsza linie się nie nadaje.

Musisz uważać gdzie jeździsz i jak wyjeżdżasz, bo na po lewej właz dowódcy gdzie wszystko wchodzi.

Najlepiej się trzymać dalej od swoich sojuszników.

Opublikowano

Uwierz, nie jest to najgorsza 4... W porównaniu do AMX'a to kosa.

Jak AMX rzuci, kiedy jest najwyżej to III i niektóre IV mają problem z przebiciem ;p

Opublikowano

Ten czołg nie nadaje się do niczego. Wysoki i miękki. Mobilność nie przeraża, działo na papierze też... Jednak w praktyce kąt wychyłu działa to koszmar, jak dla mt. Trzeba po prostu zacisnąć zęby i grindować.

Grając tym czołgiem staraj się tak wybierać linie i kryjówki, abyś mógł chować lewą część czołgu, a pokazywać tylko działo. Ten czołg jest na tyle specyficzny, że nie pograsz nim jak mt, ht a nawet td.

P.S. Prawie każdy IV tier nastawiony jest na przekonanie gracza do zakupu golda i pominięcia go. Chwyt marketingowy WG.

Opublikowano

Ten czołg nie nadaje się do niczego. Wysoki i miękki. Mobilność nie przeraża, działo na papierze też... Jednak w praktyce kąt wychyłu działa to koszmar, jak dla mt. Trzeba po prostu zacisnąć zęby i grindować.

Grając tym czołgiem staraj się tak wybierać linie i kryjówki, abyś mógł chować lewą część czołgu, a pokazywać tylko działo. Ten czołg jest na tyle specyficzny, że nie pograsz nim jak mt, ht a nawet td.

P.S. Prawie każdy IV tier nastawiony jest na przekonanie gracza do zakupu golda i pominięcia go. Chwyt marketingowy WG.

Akurat hetzer, matilda, lunch, t-28, to bardzo przyjemne czołgi :) Ale ten czołg, jak najbardziej powinien zostać zbadany na freeexpie, bo to męczarnia. Najlepiej graj na zmiane nim i np. kv-1. Kasa + free exp + exp :)

ps

http://www.mpcforum.pl/topic/1134756-graphic-juri-vs-faqir/

Opublikowano

Jest mnóstwo dobrych czołgów IV(Alecto, T40, M5A1, Valentine, PzIII, T-50, SU-85B, Matilda, Hetzer i nieco innych zależnie co kto lubi). A WG zachęca do zakupu gold na VIII, gdzie naprawa droga a tier zbyt niski na CW. Ale M3 Lee to słabiak jakich mało, jak się nieco ogarnie AMX 40 to i on potrafi być w miarę przyjemny i bardzo przydatny. Słaby pancerz, działo, mobilność, zwrotność, kształt. W związku z tym słabe są także zarobki bo nic ustrzelić nie idzie.

Opublikowano

Jest mnóstwo dobrych czołgów IV(Alecto, T40, M5A1, Valentine, PzIII, T-50, SU-85B, Matilda, Hetzer i nieco innych zależnie co kto lubi). A WG zachęca do zakupu gold na VIII, gdzie naprawa droga a tier zbyt niski na CW. Ale M3 Lee to słabiak jakich mało, jak się nieco ogarnie AMX 40 to i on potrafi być w miarę przyjemny i bardzo przydatny. Słaby pancerz, działo, mobilność, zwrotność, kształt. W związku z tym słabe są także zarobki bo nic ustrzelić nie idzie.

Jest też masa słabych czołgów: A-20, T-50, T-80, SU-5, M5 Stuart, M3 Lee, Pz 38 Never Agin, DW2, AMX 40, B1.

Nie mówię o brytolach, chińczykach i japońcach, gdyż dla mnie to są ,,nowe drzewka`` i nie grałem nimi za bardzo.

Dodam, że nie każdy chce grindować scouta (czy. T-50, etc.) by móc pograć medem lub ht`kiem.

Opublikowano

Jest też masa słabych czołgów: A-20, T-50, T-80, SU-5, M5 Stuart, M3 Lee, Pz 38 Never Agin, DW2, AMX 40, B1.

Nie mówię o brytolach, chińczykach i japońcach, gdyż dla mnie to są ,,nowe drzewka`` i nie grałem nimi za bardzo.

Dodam, że nie każdy chce grindować scouta (czy. T-50, etc.) by móc pograć medem lub ht`kiem.

W sumie to nie testowałem T-50 po nerfie, ale był epicki. M5 Stuarta trzeba ogarnąć i jest OK, mam na nim ponad 200 bitew(Chaffee). AMX 40 nie lubiłem, ale może się przydać bo ten jego nieprzebijalny pancerz. Tylko trzeba mieć ostatnie działo, bo pierwsze to Stuart'a nie przebije. Nabiłem tak M5'ką StellWall'a...

Chociaż fakt. Te drzewka są tak sprytnie skonstruowane żeby często przebijało się przez słaby tank. Na przykład niemieckie HT - możesz do nich dojść przez Pz38na lub DW2. Ruskie MT - T-80, A-20, T-50. LT USA - M5. Amerykańskie MT, HT - M3 Lee. Francuskie HT - B1. Jedynie do ruskiej artki da się przejść przez KW-2.

Opublikowano

Nareście wbiłem 14k exp'a na M3 Lee. Sprzedałem to gówno w cholerę. Te 14k nabijałem razem 7h .... masakra.

Btw. M4 Sherman bardzo dobry czołg teraz do Jumbo :D

Temat chyba do zamknięcia. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...