Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlayStation vs Xbox, co kupić?

axi523

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co radzicie kupić mam zamiar ps3 albo xbox360 co lepiej i czy kupie do 900zł.I jak coś które lepsze i co lepiej na czym się lepiej gra i co lepsze i jaką wersje np slim super slin ps3 wesje nie wiem które z tego jak wybierać jak np xbox core/premium itp

O tym słyszałem i jak bym miał coś z tego kupować to jaką to wersje czy jakoś tak te xbox core ps3 slime itp prosze o odpowiedź.

Opublikowano

Jak chcesz konsolę przerobić do bierz X360 bo na przeróbce można grać online. Jeżeli postanowiłeś kupić konsolę to warto zobaczyć tytuły ekskluzywne. Według mnie PS3 posiada ich więcej i są dużo lepsze. W dodatku niektóre tytuły ekskluzywne na X360 są też dostępne na PC. Trzecia sprawa to PlayStation Plus oraz Games With Gold. Żeby grać online na X360 potrzebujesz wykupić abonament, który kosztuje 160-200zł rocznie. W zamian za to dostajesz jakieś tam gry. Nie oszukujmy się, nie są to bardzo dobre tytuły. Co prawda w ostatnim miesiącu było ciekawie ale poza tym to lipa. Na PlayStation możesz za darmo grać przez internet a jeżeli chcesz więcej gier to możesz wykupić PS+. Co miesiąc dostajesz 2 wysoko oceniane gry na PS3. W dodatku są też gry na PSV i PS4, które można dodawać do biblioteki i w razie zmiany konsoli będziesz je posiadał. Ogólnie dla fana gier PS+ to rzecz obowiązkowa.

Opublikowano

co do wyboru wersji ps3 to ja osobiście wolał bym slim najlepsza wersja najmniej awaryjna i z dobrego materiału, bo wiadomo jak to było z wersją Fat awarie wymiany laserów, a super slim słyszałem, że jest z niskiej klasy materiałów ale dokładniej ci nie powiem

Opublikowano

ps3 da się przerobić ale to zależnie od softu jaki ma wgrany konsola musisz poszukać w necie jakie jest najnowsze CFW tutaj masz coś co znalazłem w necie mam nadzieje, że coś ci to pomoże.

Custom Firmware (CFW) to specjalnie zmodyfikowana wersja oficjalnego firmware, zdolna do uruchamiana niepodpisanych aplikacji typu homebrew. Aby z niej skorzystać musisz ją zainstalować na oficjalny firmware o tym samym numerku np. mając oficjalny 3.55 instalujesz zmieniony 3.55 następnie inny np. Rogero 4.46.

PLUSY
+ możliwości grania online
+ możliwości wejścia do PSN
+ włączanie konsoli bez użycia kombinacji power+eject
+ możliwości aktualizacji gier / dodatki
+ większy zakres kompatybilności z homebrew
+ brak potrzeby wgrywania fix'ów do gier

MINUSY
- modyfikuję FW co za tym idzie pozostawia "jakieś" ślady ale i na to są sposoby
- prawdopodobna możliwość utraty gwarancji podczas serwisowania i ban na PSN

Podsumowując. Dongle przeszedł już do lamusa. 99,9% graczy używa najnowszych odmian CFW np. Rogero 4.46, co zapewnia nie tylko prostotę obsługi ale i brak konieczności szukania i instalowania dodatkowych fix'ów, celem uruchomienia backup'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...