Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ksiazka o hakerstwie i programowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mozecie mi polecic jakas ksiazke o hakerstwie ( szukalem w necie ale nie wiem ktora nadaje sie do przeczytania ) i jesli bylby ktos tak mily to by mogl by mi polecic jakas ksiazke o programowaniu w jakims jezyku w ktorym mozna tworzyc jakies boty itp

Opublikowano

niema takiej książki, podstawą jest nauka i zrozumienie a nie używanie gotowych przykładów bo tak to nic nie stworzysz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No ok ale ja nie chce gotowych przykładów no ale z czegoś uczyć się trzeba samo się nie nauczy nie?

Opublikowano

Cześć,

Nie wiem, czy znasz aż tak bardzo dobrze angielski, żeby skorzystać z oferty povskill'a. Więc polecałbym:

http://helion.pl/ksiazki/backtrack-5-testy-penetracyjne-sieci-wifi-vivek-ramachandran,batra5.htm

To fajne, że chcesz się czegoś nowego nauczyć i poznać. Proponowałbym Ci zainstalowanie u siebie na komputerze BackTracka. Później jest już masa tutoriali co i gdzie możesz zrobić. Nie ograniczaj się do wykorzystywania google dorksów, żeby "zdobyć bazy" przez programy. Próbuj i ucz się na błędach.
I pamiętaj.. DoSy [pingowanie] to nie jest hacking. Defacowanie stronek, szantażowanie to dziecinada. Wykrywaj błędy i informuj o tym administratorów.

Powiedz mi jeszcze, czego chciałbyś się konkretnie nauczyć?

Pozdrawiam,

SUPPORT MY MENTAL HEART OR I WILL KILL YOU!

Opublikowano

z tutoriali się nic nie nauczy no chyba że tylko jak włamać się na serwer TESTOWY albo dokładnie skonfigurowany jak na tutorialu

każdy system jest indywidualnie konfigurowany i ma swoje indywidualne zabezpieczenia i programy, musi wiedzieć jak podejść do każdego i jak zabrać się za to bo tutorialu do tego nie znajdzie jak przyjdzie mu się włamać na jakikolwiek system/serwer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To wiadome, że tutek nic mu nie da tylko wiedze teorytyczną. Bardziej chodzi o jakieś explo, bugi na php.

SUPPORT MY MENTAL HEART OR I WILL KILL YOU!

Opublikowano

no to musi być na bieżąco bo wiadome co jest w necie opublikowane zwłaszcza błędy są już dawno poprawione w nowym oprogramowaniu

90% używających takich tutoriali płacze dosłownie potem na forach : NIE DZIAŁA! POMUSZCIE !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to niech się najpierw nauczy bo przepisując od kogoś gotowe kody wirusa czy bota nic nie osiągnie poza plagiatem i zgrywaniem się na programistę który jedyne co potrafi to użyć czyjejś pracy a nic od siebie w to nie włożyć

dobrego bota napisać bardzo ciężko a boty tak jak chce to napisać może sam w dowolnym języku programowania albo najczęściej używanym do danej gry, będą od razu gotowe kawałki kodów, adresy, bypasy, sposoby ominięcia guardów czy innych zabezpieczeń itp pierdoły do tego potrzebne. no chyba że ma ambicję i zrobić sobie samemu wszystko od podstaw

nie problem to zrobić i ruszyć dupsko samemu , zaglądnąć na jakiekolwiek forum gdzie masa tutoriali i materiałów do tego np elitepvpers , prawie 90% popularnych gier jest tam zawarta

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...