Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo Bjergsena.

TimeToOnline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W październiku ubiegłego roku, jeden z najlepszych i najbardziej cenionych graczy -Søren "Bjergsen" Bjerg dopuścił się próby oszustwa. Wszystkie fakty w tej sprawie zostały ujawnione dopiero dzisiaj. Bjergsen został ukarany grzywną w wysokości 2.000$.

Dotychczas wydawało się, że w e-sportowym słowniku nie znajdziemy takiego słowa jak "korupcja". Dzisiaj się to zmieniło.

Wszystko zaczęło się od tego, że późnym październikiem, dwie organizacje - Ninjas in Pyjamas orazTeam SoloMid, rozpoczęły negocjacje na temat przejścia Bjergsena z NiP do TSM. Managerowie zespołów podjęli działania prowadzące do uzgodnienia kontraktu, przynoszącego korzyści dla obu stron. W rezultacie obie organizacje uzyskały porozumienie i ostatecznie Søren zaczął reprezentować barwy TSM. Podczas tych negocjacji, jeden z managerów NiP poinformował Duńczyka o tym, że aby odejść musi on znaleźć kandydata na swoje miejsce w zespole (mowa tutaj o NiP). W rezultacie, bardzo interesująca oferta została przedstawiona innemu zawodnikowi, aktualnie reprezentującemu barwyLemondogs, bez konsultacji z managerem teamu. Oferował on (jak podaje oficjalne źródło) znaczącą sumę pieniędzy. Zawodnik Lemondogs był zainteresowany współpracą. Poinformował swoich kolegów, że w najbliższym czasie będzie "zdolny do zerwania kontraktu i transferu do innego zespołu", co w rezultacie przyczyniło się do małego kryzysu wewnętrznego. Z tego powodu dwóch innych graczy również chciało opuścić drużynę i wstąpić w szeregi NiP.

Zasada z regulaminu LCS, którą złamał Bjergsen (10.2.12):

"Żaden zawodnik, ani inny członek organizacji, biorącej udział w rozgrywkach LCS, nie może składać ofert pracy lub zmusić wybranego zawodnika, aktualnie reprezentującego barwy innego zespołu, do zerwania i podpisania nowego kontraktu z daną drużyną."

Duńczyk przyznał się do tego, że zachęcał i namawiał zawodnika Lemondogs do opuszczenia swojego zespołu. Riot uznał, że manager TSM nie był zaangażowany w żadne rozmowy lub inne oferty finansowe, więc nie zostanie on ukarany.

Źródło:leagueoflegends.pl

A wy ? Co sądzicie o tej sprawie?

Opublikowano

$2000 - śmiech. Powinni mu dać potrójne dożywocie w izolatce.

Albo karę śmierci.

Opublikowano

Wielkie zamieszanie o kopertę podaną pod stołem. Dobrze zrobił że wziął, jak by dawali to też bym brał. I tak karę płaci TSM za niego więc chłop jest na plusie.

Opublikowano

Wielkie zamieszanie o kopertę podaną pod stołem. Dobrze zrobił że wziął, jak by dawali to też bym brał. I tak karę płaci TSM za niego więc chłop jest na plusie.

Niby jest na plusie lecz zepsuł sobie repultacje.

Opublikowano

zaraz bedzie taki stream- tsm bjersgsen- fun game with dyrus and phantoml0rd from jail xD

bjegrude- jailstorm

jebie mnie to, nigdy nie lubilem bjergsena, ma maly champion pool, wszedzie jest korupcja to czemu nie w e sporcie?

­

Opublikowano

Ale mi tu afera, dla mnie nadal jest najlepszym midlanerem w NA i był w EU :) To nie są jakieś milionowe sumy i znaczące transfery, NIP i tak nie górował w LCS'ach a LemonDogs najwyraźniej też nie było mocno zgranym zespołem.

Bjergerking chansub-global-emoticon-3b96527b46b1c941

fb.com/myrodj

Opublikowano

Przecież 2000$ to on ma lekko ze stremowania, hmm przez 2-3 dni ? Dodatkowo zarabia w TSM, więc to są dla niego grosze.

Opublikowano

Ta "kara" to dokładnie pod publikę chyba jedynie. Dla nas 2000$ to dość sporo kwota, ale dla Bjergensa to są grosze :P Kwota powinna być jakoś procentowo od dochodów jeśli już tak bardzo chcą karać.

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Szczerze? Za takie coś nie powinni mu dawać kary pieniężnej wtf? co to jest.

Po prostu powinni wykluczyć z zawodów i tyle.

Opublikowano

O matko, Bjerg taki zły. Nie obchodzi mnie zbytnio LCS (oglądam tylko jak Roccat gra). Ale ta grzywna jest śmieszna. 2000$? Skoro tyle zarabia to powinien dostać z 5000$/10000$

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

Oszustwo na światową skalę. Jak dla mnie jest to śmieszne. Nie wiem po co ta kara, jak już miał jakąś dostać to powinna ona być znacznie większa.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Kara po prostu pod publikę. Wsio rawno Riotowi pewnie to, ale za złamanie zasad są konsekwencje i chyba tylko to chcieli pokazać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...