Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Lagi w grze nowy laptop

Gość Nukey

Pytanie

Opublikowano

Siemanko niedawno kupilem laptopa (nowego) i wszystko bylo ok metin chodzil plynnie itp a dzisiaj wieczorem patrze i tnie jak cholera nawet przejsc nie moge np w miescie nw czy cos z netem czy co prosze o pomoc.

Parametry:

Intel Core i7

Dysk 750 GB

RAM 4GB

Nividia 740 2gb

Win 8 64bit

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może odpalasz grę ze zintegrowaną kartą graficzną, a nie od nvidii.

Mowilem ze wczesniej normalnie dzialalo..

Opublikowano

Ile masz fps? Jaki ping?

Jak sprawdzic ile ma sie fps ? :D teraz niby wszedlem na priva nie cielo sie ale jak wszedlem do miasta to takie inne lagi ze ide i tak co chwile mnie zamula jakby

ping: 22

Opublikowano

Może odpalasz grę ze zintegrowaną kartą graficzną, a nie od nvidii.

Te zintegrowane w i7 zapierdalają dobrze, Intel Iris Pro działa w BF4 bardzo płynnie.

Do autora: przeinstaluj kompa, nie instaluj syfów.

Szczerze to o komputer trzeba dbać, a nie instalować nie wiadomo co.

Opublikowano

Ja tak miałem ze swoim MSI. Kliknij na skrót PPM i tam masz opcję, z która kartą graficzną chcesz 'odpalić' aplikację. Możliwe, że własnie zintegrowana zmieniła się na domyślną dla akurat tej operacji.

Opublikowano

Jak sprawdzic ile ma sie fps ? :D teraz niby wszedlem na priva nie cielo sie ale jak wszedlem do miasta to takie inne lagi ze ide i tak co chwile mnie zamula jakby

ping: 22

Możesz sprawdzić Frapsem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tylko uruchomić. On usunie śmieci.

No dobra usunal.. ale ja nw o co chodzi raz sie tnie ze nawet nie mozna sie ruszyc teraz sie zalogowalem i chodzi pieknie bez lagow.. nw czy formata robic czy co..

Opublikowano

Możesz sprawdzić Frapsem.

Pokazuje 5-8fps nw o co chodzi jeszcze wczoraj dobrze dzialal a teraz skanuje i mi wykrylo 6 wirusow moze to cos z wirusami zwiazane?

Opublikowano

Jeszcze CCleaner i defragmentacja.

A próbowałeś jeszcze raz zainstalować Metina?

A co mam zrobic w tym CCleanerze?

Opublikowano

Pokazuje 5-8fps nw o co chodzi jeszcze wczoraj dobrze dzialal a teraz skanuje i mi wykrylo 6 wirusow moze to cos z wirusami zwiazane?

Bardzo możliwe. Usuwałeś?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Bardzo możliwe. Usuwałeś?

Skanuje zaraz zobaczymy i edytuje post.

Opublikowano

Dobra usunalem te wirusy i znowu loguje sie niby plynnie chodzi i po jakis 20 sekundach zaczyna tak jakby lagowac jakies propozycje ? ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...