Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką broń wybrać na początek?

Musioł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowy w tej grze, dzisiaj zacząłem grać i mam kilka pytań.

1. Jak jest ten czas po zabiciu (taki pasek leci, i jak doleci do końca to na nowo się respimy) to czasami klikałem spacja i nie musiałem czekać. To mi kilka punktów zabiera za wcześniejszy spawn? Na jakiej zasadzie to działa.

2. Teraz gram M4A1 i gra mi się świetnie. Moja ranga to nie wiem jak się nazywają te rangi (7 ranga). Czy ja nie widzę wszystkich broni w sklepie? Jak będę zdobywał rangi to będzie więcej broni w sklepie (w innych grach jest tak że widać wszystkie bronie tylko są zablokowane, ponieważ nie mamy takiej rangi).

3. Opłaca się teraz kupować jakieś bronie na permanent, czy lepiej oszczędzać i kupić później coś porządnego?

4. Czy można jakoś swoje kd ratio sprawdzić (stosunek zabitych do zgonów)? Bo nigdzie widzę takiej opcji na stronie.

Okej już widzę, zwykle długo trzeba czekać aż kille się zaliczą do statystyk?

Opublikowano

1. Można tego szybszego respa używać, ale dopiero na dalszym etapie gry, ponieważ szkoda SP. Aby użyć musisz mieć 20,000 SP lub więcej.

2. Bronie widać wszystkie nie zależnie od poziomu, jedynie w sklepie z wyposażeniem ubioru są ograniczenia na różne przedmioty

3. opłaca się ;)

4. Statystyki zwiększają / zmniejszają się w zależności tego jak grałeś, po meczu.

Jak pomogłem daj + ;)

Pomogłem? 

Daj like, to nic nie boli :)

Opublikowano

1. Czyli za szybsze zrespienie się tracę kasę? Ile dokładnie?

3. To jaką broń doradzasz :P Jest jakaś podobna broń do M4A1? Tym AK nie umiem grać :P Myślałem nad SCAR-H.

Opublikowano

chyba 500 SP, ale nie jestem pewny

SCAR-H odradzam, według mnie najlepsza broń:

Famas broń do której nie potrzeba dużego skila

Hk broń głównie do ładowania w głowę 4-5 pestek i po wrogu

P 90 głównie do raszowania, ze względu na 50 pestek i szybkości strzelania, ładowania

Famasa lepiej nie kupuj ponieważ będziesz nim ciągle grać, aż Ci się znudzi to przeniesiesz się na inna broń,a nie będziesz potrafił nią grać.

Polecam Hk / p 90 ( na hangarze MIAZGA ), również możesz podnosić bronie z ziemi i je testować ;)

Pomogłem? 

Daj like, to nic nie boli :)

Opublikowano

na poczatek to m4 badz famas, potem jak sie ogarniesz z gra , HK, AK, scar-h. Wszystkie te 3 bronie sa OP jak juz umisz nimi grac 1 pestka w glowe i kolo lezy, famasa i m4 niestety moze udac sie im stankowac w glowe

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

przezstancie komus doradzac smg weapony, one sa dobre jedynie w wersji chrome bo nie maja wtedy recoila, jesli mowa o p90 to powodzenia, na Odleglosc prawie caly magazynek w typka zeby go zabici trafiac, na blosko ok pol magazynka na full auto chyba ze trafisz banie 2x pod rzad w typka. co jest malopradobne bo taki recoil maja te broni ze sie nie da trafiac. Domyslam sie ze zwolennicy mapy Hangrag siedza chyba tylko tutaj

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

Szybko strzelne bronie na Harcore, expa dużo, i sie nauczysz grać

Nie graj Hangar, Dam bo to lipa ...

Hmm moim zdaniem kup sobie MP5K na harcore, Aug lub M4A1 i grac można

175001456602037225492.gif

Opublikowano

przezstancie komus doradzac smg weapony, one sa dobre jedynie w wersji chrome bo nie maja wtedy recoila, jesli mowa o p90 to powodzenia, na Odleglosc prawie caly magazynek w typka zeby go zabici trafiac, na blosko ok pol magazynka na full auto chyba ze trafisz banie 2x pod rzad w typka. co jest malopradobne bo taki recoil maja te broni ze sie nie da trafiac. Domyslam sie ze zwolennicy mapy Hangrag siedza chyba tylko tutaj

Jeżeli chodzi o p90 to nie wykorzystujesz jej atutów

Opublikowano

@up

jesli twoim aututem jest biegniecie na pale przed siebie i strzelanie z 2m do goscia ktory cie nie widzi to pozdro ;)

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

Nie umiem grać SMG :P Lubie grać broniami, które mają duży DMG. Kupiłem sobie Famas'a - świetnie się gra :)

Jaki jest najlepszy karabin maszynowy? Wkurzam się z tym przeładowaniem.

A która snajperka będzie najlepsza? Głownie chodzi o Quick scope, nie do campienia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up jesli twoim aututem jest biegniecie na pale przed siebie i strzelanie z 2m do goscia ktory cie nie widzi to pozdro ;)

wy macie mu doradzać broń a nie się kłócić. Ja polecam mp7  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...