Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer Bukkit Ilosc Ram (błąd)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam All
mam własny server na plikach bukkit i gdy zmieniam w pliku startowym serwa (np Start.bat) ilosc ram na wiekszą nić
1024m to mi wywala błędy w tym czarnym okienku i server nie startuje szukalem na google jest to dosc popularny problem
ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to

mam 8GB ramu

mam jave 7 update 51
win 7 64bit
to jest moja lokalizacja javy "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe"

moj plik Start wygląda tak

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar
nogui
pause

i wszystko działa do czasu gdy nie zmienie ilosci ram na wiecej np

-Xms2048 -Xmx 2048

czytałem ze Xmx nie moze byc większe niż Xms wiec W Xmx ustawialem np 2000 i tez nic...

moze ktoś miał podobny problem i zna kod ktory działa poprawnie do bym był wdzięczny za podanie go mi :)

A i jeszcze
dla ciekawskich
to mi wyskakuje

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/854/vz3m.jpg

UWAGA:
Przed chwilą zauważyłem ze moge ustawic max
1500 ustawie wiecej wywala ten błędy własnie

Opublikowano

bardzo prosta sprawa :D masz jave 32 bitową (lub obie)
sprawdz czy w folderze ProgramFiles masz też folder z javą :)
(bez (x86) )
Bo 32 bitowa java nie przydzieli więcej ramu, jak nie masz to pobierz z stronki javy i tyle :P
Ale najczęściej ma się dwie i tyle, (bo powinno się mieć dwie, 32 bitowe programy lepiej działają z javą 32 bitową itd)

PS: więc teoretycznie o ile masz jave jak trzeba itp wystraczy ze zmienisz te twoje:

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar
nogui
pause

na

@echo off
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar 
nogui
pause

Swoją droga wydawało mi się ze 1500 tez nie uciągnie, że max to jakieś 1200. i nie więcej, coś w stylu 1111, trochę więcej niż 1GB i tyle

PS2:
I tak włąsciwe zwykle wystraczy dać

java -Xmx4G -jar craftbukkit.jar -o false
PAUSE

i tyle o.O chyba że masz coś źle ustawione w systemie z domyślną java. (PS3: -o false to czy ma być włączony online mode)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

bardzo prosta sprawa :D masz jave 32 bitową (lub obie)

sprawdz czy w folderze ProgramFiles masz też folder z javą :)

(bez (x86) )

Bo 32 bitowa java nie przydzieli więcej ramu, jak nie masz to pobierz z stronki javy i tyle :P

Ale najczęściej ma się dwie i tyle, (bo powinno się mieć dwie, 32 bitowe programy lepiej działają z javą 32 bitową itd)

PS: więc teoretycznie o ile masz jave jak trzeba itp wystraczy ze zmienisz te twoje:

@echo off
nogui
pause

na

@echo off
"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar 
nogui
pause

Swoją droga wydawało mi się ze 1500 tez nie uciągnie, że max to jakieś 1200. i nie więcej, coś w stylu 1111, trochę więcej niż 1GB i tyle

PS2:

I tak włąsciwe zwykle wystraczy dać

java -Xmx4G -jar craftbukkit.jar -o false
PAUSE

i tyle o.O chyba że masz coś źle ustawione w systemie z domyślną java. (PS3: -o false to czy ma być włączony online mode)

Jesteś super

dzięki działa :))

Problem był w pierwszym Ps xD

tzn

zmieniłem na ten kod

@echo off

nogui

pause

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...