Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Takie ramki?

DanielTerro05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema doszedłem że tak powiem do tego momentu kiedy potrzebne mi tak zwane ramki dla mnie to w sumie czarna magia takie efekty po kolei omowie i co dla mnie jest nie jasne

Ogólnie prosze mnie naprawic na poradniki z takimi bajerami czy na yt czy na mpc czy na innych stronach :)

1. acvi.png

Takie coś, no zacznę od tych elementów po boku ala złote/brązowe dekoracje matko no jak to jest zrobione? :( czy to jest pędzel i jakiś efekt mu nadany? No wątpie wiec napiszcie mi jak to zostalo zrobione no i teraz środek czyli no niebiesko/zielony kolor to mógbły byś gradient i tam światło ale też napiszcie mi :D

2. title41.png

No tu chodzi mi o tą rolke czy to jest nic tylko znalezienie takiej rolki lekkie edytowanie światla czy coś? :D napiszcie jak takie cos zrobic :D

3. 96fbauoa6ugr.png

Tak samo tutaj ten środek chodzi mi o to takie coś co na nim jest haha :D taka teksturka czy nie wiem no ładnie to wygląda i jakby ktoś powiedzieł co jet na tym kolrku że takie to fajne :3 no i obramowanie to u góry i na dalo ten pasek i ti coś na środku z zieloną kropką jak to było zrobione!?

4. fabula.png

tu chodzi mi tylko o kształ tej rangi taki falowany prostokąt jaki taki stworzyć? :(

5. informacje.png

tutaj tak samo chodzi mi o kształ jak taki osiągnąc oraz ogólny efekt no taki kolor obramowanie tego mistrzostwo jak takie zrobić haha :<

Tak ogólnie prosze mnie mniej więcej nakierować jakos choćby na jedno nie kazdny napisze co umie i co wie i jakei zna poradniki

pozdro!

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Polecam zapoznać się ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1124289-tutps-ozdobnik-w-stylu-rpg/

Takie ramki, są tworzone albo tabletem, albo narzędziem w PS'ie (Penem).

Wykończenia to Caligrphy lub Tribal brushe...

Co do rolki, są to kształty ze stylami, texturami i światłem (tablet też się może przydać)...

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

Opublikowano

Tribal brushe - to mi się przyda naprawidziłeś mnie na dobre brushe! :3

"Co do rolki, są to kształty ze stylami, texturami i światłem (tablet też się może przydać)..." - moglbys mi to rozwinąć jakos hah bo mowie jakie kurde rolki ksztaly ze stylami wgl nie czaje no jestem w sumie malo obeznany i jakbys mi to wytulmaczyl jak dla debila bede bardzo wdzieczny

pozdro!

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Co do rolki, są to kształty ze stylami, texturami i światłem (tablet też się może przydać)...

Niekoniecznie. W internecie znajdziesz masę materiałów, które możesz wykorzystać do tego typu "rolki", czyli powszechnie nazywanego zwoju papieru.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o 'falowane' kształty - mogą być narysowane lub wzięte z internetu.

Większość ozdób to po prostu odpowiednia zabawa teksturami, kolorem, czy fasetą i płaskorzeźbą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...