Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer?

MALHARAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam do Was pytanie a mianowicie na jakim serwerze opłaca się zagrać? Chodzi mi o to gdzie gra najwięcej ludzi i ceny są na poziomie <nie za wyskokie ;)>. Jeśli to gdzie grają Polacy? Nazwy legionów i jaka rasa ;)

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

Serwerem na którym znajdziesz najwięcej Polaków oczywiście jest [PL] Barus. Cen nie znam ponieważ nie gram tam ale z tego co się orientuję są w miarę rozsądne.

Poza tym masz mnóstwo Polaków na różnych serwerach [uK] czyli: Spatalos, Telemachus, Perento, Nexus, Anuhart. Nexus z tego co mi wiadomo jest najdroższym serwerem gdzie ceny GP sięgają i 80kk za sztukę co dla nowego gracza jest olbrzymim problemem. Żeby znaleźć jakiś PL legion wystarczy popytać ludzi lub przejrzeć ranking/oficjalne forum PL/UK. Często się ogłaszają z rekrutacją na LFG.

Serwery NCSoftu to serwery wersji NA czyli znajdujące się w Ameryce. Gra tam sporo Polaków jednak problemem może być bardzo wysoki ping. Nie masz na początku ograniczeń typu GP ale inna strefa czasowa = inne godziny oblężeń i instancji jak PvPvE 6v6 Dredgion mogą być problemem. Plusem zdecydowanie jest to, że serwery te mają aktualizacje dużo wcześniej niż serwery EU. Przykładem może być fakt, że 29.01.2014 wejdzie tam najnowszy patch 4.5 na który wersja EU pewnie trochę jeszcze poczeka.

Opublikowano

Aktualnie chyba trzeba płacić tylko za grę na oficjalnych Koreańskich serwerach ponieważ NA by NCSoft przeszło na F2P pod nazwą "Truly Free" w mniej więcej tym samym czasie co GameForge wykupił i uruchomił prawa do AIONa i otworzył własne "Free-To-Play".

Jeśli byś chciał link do oficjanej strony NA:

http://na.aiononline.com/en/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...