Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Adc

Carderim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanwiam się nad kupnem adc, chodzi mi o jinx/varus. Aktualnie wydaje mi się jinx lepsza przez swoją mobilność, ale chciałbym zobaczyć wasze zdanie nt. tych champów.

Opublikowano

Jinx

+klatka
+dobra w tfach
+slow
+świetny pasyw
+poke
+harras
+łatwa farma
+ciekawa mechanika
+ujawnienie
+globalny ultimate

Opublikowano

Wy pozycjonowanie najlepsze ma Jinx niż Varus. P.S. zapraszam do mojej galerii akademii ADC. Tam zobaczysz ogólne moje staty z Jinx.

Dlaczego Jinx? Otóż jej Q bardzo dużo pomaga nam w Late gamie. Mamy wtedy 700 zasięgu, czyli b. dużo. Co do mobilności to nie ma ona żadnej tylko dzięki jej snearowy czy co tam ma te E i W slowowi daje radę uciekać. Mobilność to powiedziałbym że ma Lucian (E). Slowy wszystkie założone mówią papa, i już masz normalnego speeda, ale również możesz przenikać przez ściany ( to nie dla tępych )

Opublikowano

A czym sie lepiej wypozycjonować?

Chodzi mi głównie o wycarrowanie placementów

Carrowanie,hmm myślę że lepsza postać do owej roli to jinx,ale jeśli Varus'a ogarniesz to może być również bardzo mocny championem do wycarrowania.

Ma on dobitkę,wysoki harass,klatkę,slow'a oraz mocne 1v1(szczególnie z postaciami melee).Do tego można powiedzieć że oba championy są łatwe,ale jeśli ogarniesz skill-shoty varusem (Q/R) to może być ciekawie.

Opublikowano

@Kleas

A który z tych champów ma lepsze early wg. Cb? Jinx chyba ma troche słabsze, tak mi sie przynajmniej wydaje. Głównie chodzi mi o to że wiadomo na soloq różni supporci się trafiali :D a lepiej coś z lepszym early żeby sobie laningu nie zwalić jak ci support naffeduje.

Opublikowano

No nie jestem Kleas'em, ale powiem ci że Varus to bardziej postać do tf'ów itp. dzięki swojemu ultowi i AoE slow'owi, na chwilę obecną lepsze early według mnie ma Jinx :)

Plusy:

• harras
  • boost do AS z miniguna
  • range z armatki
  • AoE dmg z AA na armatkach
  • stun (może działać na 3 osoby)
  • poke
  • ujawnienie przeciwnika
  • global ulti
  • dobrze sobie radzi na bocie w obecnej mecie
  • dobre 1vs1 (jak na adc przystało)
  • slow
  • dobra w tf'ach, dzięki pasywowi i AoE dmg z ulti (stun działa też na 3 osoby)
  • pasyw dobry do multikilli, pushowania gdy low hp enemy kryje się za turretem ^^

928011413476457403957.png

Opublikowano

Nie wiem czy można się podpiąć pod temat, ale pewnie będzie to pomocne także założycielowi - szykuje się jakiś poważniejszy nerf dla Jinx, czy w najbliższym czasie dalej będzie op ścierwem?

Don't touch me, bitch I'm famous

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...