Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Skrypt-Automatyczne Rangi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio próbowałem napisać sobie skrypt na Automatyczne rangi po osiągnięciu danej liczby zabójstw.Ustawiłem wszystko że działa to pod komendą permissionsEx za pomocą Suffixu.I teraz mój problem polega w tym że skrypt nie chce działać.Nie przydziela pkt ani nie daję rangi na start.Proszę o pomoc
Oto KOD skryptu :

options:
NazwaGrupy: Chlop
NazwaGrupy2: Giermek

variables:
{Punkty.%player%} = 0

on death:
attacker is player
victim is player:
add 1 to {Punkty.%player%}
{punkty.%player%} is 0:
execute console command "/pex user %player% suffix {@NazwaGrupy}"
{punkty.%player%} is 10:
execute console command "/pex user %player% suffix {@NazwaGrupy2}"

command /sprawdz:
trigger:

send "&7Obecnie masz &8%{Punkty.%player%}% &7Punktow !"

Opublikowano

Witam.Ostatnio próbowałem napisać sobie skrypt na Automatyczne rangi po osiągnięciu danej liczby zabójstw.Ustawiłem wszystko że działa to pod komendą permissionsEx za pomocą Suffixu.I teraz mój problem polega w tym że skrypt nie chce działać.Nie przydziela pkt ani nie daję rangi na start.Proszę o pomoc

Oto KOD skryptu :

options:

NazwaGrupy: Chlop

NazwaGrupy2: Giermek

variables:

{Punkty.%player%} = 0

on death:

attacker is player

victim is player:

add 1 to {Punkty.%player%}

{punkty.%player%} is 0:

execute console command "/pex user %player% suffix {@NazwaGrupy}"

{punkty.%player%} is 10:

execute console command "/pex user %player% suffix {@NazwaGrupy2}"

command /sprawdz:

trigger:

send "&7Obecnie masz &8%{Punkty.%player%}% &7Punktow !"

A nie lepiej zrobić, aby zmieniało czat? do tego błąd raz piszesz z małej a raz z wielkiej Punkty

Opublikowano

A nie lepiej zrobić, aby zmieniało czat? do tego błąd raz piszesz z małej a raz z wielkiej Punkty

Czy różnica liter może zepsuć skrypt żeby on nie działał ? I chcę żeby było tak jak teraz bo już ustawiłem wszystko tylko mi pozostało zrobić te automatyczne rangi a nie chce to działać :/

Opublikowano

Czy różnica liter może zepsuć skrypt żeby on nie działał ? I chcę żeby było tak jak teraz bo już ustawiłem wszystko tylko mi pozostało zrobić te automatyczne rangi a nie chce to działać :/

Nie wiem, gdyż nie popełniałem takich błędów, możesz zrobić, aby dawało range a tam prefix/suffix byłby inny

Opublikowano

Nie rozumiesz.Jak by mi wyszło robić oddzielne rangi było bym ich na serwerze Multum i jeszcze troche.Tak więc zastosowałem że będzie przydzielany "suffix" dla danego gracza który wejdzie na serwer.Ale nwm dokładnie jak to zrobić.Dodam iż zmiana liter nie pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...