Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite przy obrazku Hi-Rez crashuje się

Katalizator3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem jest taki jak w temacie.

Parę dni temu włączyłem Smite, wszystko działało, ustawiłem Anty-Aliasing na x2 po czym wyłączyłem grę, żeby ustawienia się zapisały.

I tu jest cały problem, po ponownym włączeniu Smite, crashuje się on przy logo Hi-Rez Studios, po czym wyskakuje Crash Dialog, a w nim:

Ran out of virtual memory. To prevent this condition, you must free up more space on your primary hard disk.

Address = 0x7522812f (filename not found) [in C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll]

Address = 0x485751 (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0x72006f (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0x72006f (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbd515 (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbe0de (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbe176 (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0x42c451 (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0x77af3c97 (filename not found) [in C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll]

Address = 0x75226bbd (filename not found) [in C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll]

Address = 0xdbea22 (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbea6e (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbeb2a (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbd515 (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0xdbe0cd (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Address = 0x42c42b (filename not found) [in E:\Smite\HiRezGames\smite\binaries\Win32\Smite.exe]

Nie wiem jak to naprawić, proszę o szybką pomoc

Za pomoc odwdzięczę się :)

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale skoro brakuje Tobie kilku potrzebnych plików do uruchomienia Smite, to być może miałeś za mało miejsca na dysku, aby tę grę zainstalować?
Sprawdzałeś czy jest wolne miejsce na dysku?

@Chuno - reinstall w niczym przy tym błędzie nie pomoże.

1. Otwórz okno System, klikając przycisk Start 4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818, klikając prawym przyciskiem myszy polecenie Komputer, a następnie klikając polecenie Właściwości.

2. W lewym okienku kliknij łącze Zaawansowane ustawienia systemu. 18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

3. Na karcie Zaawansowane w obszarze Wydajność kliknij przycisk Ustawienia.

4. Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie w obszarze Pamięć wirtualna kliknij przycisk Zmień.

97qtld.png

zrób ss tego okienka i je tutaj wstaw.

Opublikowano

@Miltinka

Sprawdzalem i pliki wszystkie mam

Na dysku na którym zainstalowalem gre mam wolne 30GB

ss wstawie jak będę na komputerze

@Edit

Wstawiam ss

post-1092827-0-99462200-1390579809.jpg

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

@adelos

Nie pomogło ;-;

Ale mam jeszcze jedno pytanie:

Czy w Smite po zmianie ustawień graficznych, one się gdzieś zapisują, czy nie?

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Masz za mało pamięci ram, wyłącz zbędne programy, jak uda Ci się uruchomić grę, zmień na poprzednie ustawienia.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Miałem to samo. Problemem jest włączenie D3D11.

Rozwiązanie:

Włącz grę w trybie bezpiecznym. (W launcherze wybierasz 'Launch in safe Mode').

Ustaw sobie grafikę w opcjach, ale już nie włączaj tego D3D11, ponieważ znowu się w normalnym trybie nie włączy.

Opublikowano

@Wex

No właśnie, przed chwilą tak zrobiłem i zadziałało ^^

Temat do zamknięcia

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...