Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Lagi w grze

igielka8r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od pewnego czasu zacząłem grać w WR.

No i gdy gram zauważyłem że gdy ktoś we mnie strzela to mam masakrycznie straszne lagi.

Kiedyś gdy grałem (jakieś 5 miesięcy temu) gra chodziła bez najmniejszego zająknięcia na ustawieniach maksymalnych z shaderami :/

Nawet gdy gre ustawie minimalnie, rozdzielczość najmniejsza to i tak mam lagi...

Poradziłem się także poradnikiem razor'a i zrobiłem wszystko tak jak mówił i gówno...

Sterowniki karty zaaktualizowane, format z 3 miesiące temu był, na komputerze mam tylko WR, chrome i nic więcej :c

Używam także CCleaner, odkurzacz, Razer Game Booster i dalej tak samo.

Oczekuję na pomoc z waszej strony :|

Specyfikacje laptopa:

-procesor Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50Ghz 4rdzeniowy

-grafika NVIDIA GeForce 610M

-ram 12GB

-system Windows 7 64bitowy / SP1

Opublikowano

Jaki masz internet? Zrob speed testa i pokaz wyniki tutaj za pomoca screna. A u ludzi widzisz 999 w wiekoszci przypadkow? Twoj komputer spokojnie pociaganie wr wiec przeskanuj dysk twardy takim programem jak anti malware bytes ^_^

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Internet 25 mb, mam router a tutaj test

http://zapodaj.net/91fb667b5fcfe.png.html

U ludzi widze normalny ping np. 37, 120 itp.

@Edit przeskanowałem laptopa tak jak mówiłeś :)

Przeskanowales kompa tym programem i jak znalazl cos? Moze czas zaaktualizowac sterowniki od karty graficznej ^_^. Po za tym sprawdz temperatury laptopa takim programem jak HWMonitor po graj w wr z jakies 30 min odpal ten program i zobacz jakie masz temperatury procesora i karty graficznej.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Powyłączaj wymagające procesy w tle i przełącz windowsa w stan najlepszej wydajności.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Przeskanowales kompa tym programem i jak znalazl cos? Moze czas zaaktualizowac sterowniki od karty graficznej ^_^. Po za tym sprawdz temperatury laptopa takim programem jak HWMonitor po graj w wr z jakies 30 min odpal ten program i zobacz jakie masz temperatury procesora i karty graficznej.

Karta graficzna zaaktualizowana, ten rogram co mówiłeś znalazł 1 wirusa.

A latop się nie przegrzewa.

Powyłączaj wymagające procesy w tle i przełącz windowsa w stan najlepszej wydajności.

Jak zmienić ten tryb na wydajność? :)
Opublikowano

Karta graficzna zaaktualizowana, ten rogram co mówiłeś znalazł 1 wirusa.

A latop się nie przegrzewa.

Jak zmienić ten tryb na wydajność? :)

Start > Panel Sterowania w górnym prawym rogu wpisz ,,Informacje" i kliknij ,,Informacje wydajności i narzędzia" następnie po lewo kliknij ,,Dopasuj efekty wizualne" przejdź do zakładki efekty wizualne i zaznacz ,,Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności" zastosuj i ok :)

Opublikowano

Uruchom panel sterowania nvidia potem ustawienia 3D dalej Wyreguluj ustawienia obrazu, korzystajac z podgladu zaznaczasz stosuj preferencje uzytkownika, podkreslajac wydajnosc na tym pasku przesuwasz w strone wydajnosc potem zapisz ok. Nastepnie w ustawieniach 3D masz Ustawienia konfiguracji efektow PhysX i masz tam wybierz procesor PhysX wybierasz tam GeForce 610M i zapisujesz.

Potem mozesz wylaczyc panel sterewonia nvidi i gwarantuje Ci ze zobaczysz roznice w plynnosci gry. Pozdrawiam.

PS. Zeby otworzy panel sterowania nvidi klikasz prawym od myszki na pulpit i masz tam Panel Sterewonia Nvidi ^)^

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Uruchom panel sterowania nvidia potem ustawienia 3D dalej Wyreguluj ustawienia obrazu, korzystajac z podgladu zaznaczasz stosuj preferencje uzytkownika, podkreslajac wydajnosc na tym pasku przesuwasz w strone wydajnosc potem zapisz ok. Nastepnie w ustawieniach 3D masz Ustawienia konfiguracji efektow PhysX i masz tam wybierz procesor PhysX wybierasz tam GeForce 610M i zapisujesz.

Potem mozesz wylaczyc panel sterewonia nvidi i gwarantuje Ci ze zobaczysz roznice w plynnosci gry. Pozdrawiam.

PS. Zeby otworzy panel sterowania nvidi klikasz prawym od myszki na pulpit i masz tam Panel Sterewonia Nvidi ^)^

Ziomek ziomek ziomek ziomek !

Wielkie dzięki serio ! :D

Zmieniłem tą karte graficzną tak jak kazałeś i WR teraz śmiga jak pojebany ! :P

Dzięki wielkie, naprawdę mi pomogłeś, teraz z shaderami i na najwyższych wymaganiach już moge grać z 200 fps'ami ^^

Jeszcze raz Wielkie Dzięki !!! :))

Opublikowano

Jeszcze mam taką małą wskazówkę, mam bardzo podobnego laptopa i mam takie coś:

52e94edd5f406.png

Ale to może zależeć od Windowsa ;_; Jakbyś miał, to tak na przyszłość :P

Aplikacja-->PPM i to co tu jest :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...