Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyjście z ligii

Lo0kEr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie proszę o nie udzielanie się w sposób "naucz się grać",ja tylko proszę doświadczonych graczy o propozycje. W sezonie 3 byłem w silverze, rozegrałem lee sinem 124 gry rankingowe,mimo starań wylądowałem pod koniec sezonu w silverze 4. Teraz nadszedł sezon 4,po przegraniu 6 rankedów wylądowałem w brązie 2 i chciałbym się z tego "szajsu" wydostać,jak nie afker to troll,w silverze było tego troche mniej. Proszę Was o wypowiedzi na temat,czym Wy wybijaliście się do wyższej ligi [chodzi o "carrowanie",wiem trzeba umieć grać championem,aby nim carrować (co to za problem,nauczę się)]. Grając lee sinem tyle tych rankedów przyznam, nie znudził mi się jeszcze, ale ciężko wygrać mi grę,nawet gdy sam jestem nafeedowany, a teamfighty przegrywamy i prowadzi to do przegranej. Więc podumowując,proszę o wypowiedzi,w których podacie Wasze doświadczenia lub propozycje, kim wyjść do wyższych lig lub w jaki sposób to najlepiej zrobić.

Mój lolking:

http://www.lolking.net/summoner/eune/31565475#ranked-stats
Głównie interesuje mnie gra na jungli,gdyż sądze iż wtedy można kontrolować całą mapę,chyba że mi ciekawie przedstawicie inne propozycje :)

Myślałem nad Vi lub Shyvaną,lecz nie jestem do końca przekonany,czy wygram sam nimi grę lub chociaż doprowadzę do większości wygranych.

Opublikowano

Próbuj grać postaciami którymi wycarrujesz w late,lee sin wg. mnie jest dobry do early,w late game trudno nim wycarrować.

Na brązie jest świetna fiora,w early rozwala prawie każdego(nieziemski DMG),a w late jak włączysz wszystkie bonusy i odpalisz ulti to ADC/midler padają na 2/3 hity.

Do tego polecam Ci jak najwięcej farmić i pushować,jeśli widzisz że gra nie ma sensu bo przegrywacie to rób spilt-pushe.

Opublikowano

królu złoty zmień maina bo tego lee wgl nie ogarniasz :4/13, 11/19 , 3/10 i 15/14 padasz strasznie często i na dodatek żelusiek 3/15.

w 40 minucie nawet do 100cs nie potrafisz dobić.

stwierdzenie "naucz sie grać" bedzie niestety tutaj trafne.

co do picków moge ci polecić w jungle Shyvaną (smite,teleport),volibear,hecarim. dzieki nimi będziesz mógł pomóc szybko tym debilom jakich spotkasz w bronzie.

ogarnij przynajmniej 2-3 picki na inne linie. ktoś Ci zabierze jungle i co wtedy???? przyjdzie jakiś płaczek na mpc i napisze ale ten chudek zjebał gre poszedł na mida i sfedował kassadina :c.

to był tylko przykład oczywiście.

co do picków na inne linie

top :

1. renekton- bóg early (dostał nerfa na poczatkową faze gry ale dalej jest ok),
  2. nasus - stackujesz "q" grasz z tp masz wyjebane wychodzisz w 20 min i ściagasz adc w sekunde

mid

1. ahri - świetne combo latwy escape i ten dmg <3
  2. kassadin- podobnie jak ahri

adc

1. vayne - farmisz starasz sie nie padać za czesto w early a potem jesteś bogiem
  2. cait - cieżko nia przegrać linie,rage robi swoje

na supportach sie nie znam ale polecam leone bądź tresha

zauważ że daje przykłady głównie mobilnych postaci ponieważ łatwo nimi roamować.

gl

Opublikowano

Nie oceniajcie mnie na podstawie tych gier w brązie proszę, możliwe że gram ostatnio zbyt agresywnie,ale uwierz mi mixer21 na pismo,że to chyba moja najgorsza seria.Dlaczego shyvana z teleportem,a nie smitem?

Opublikowano

Łoł , ziom , lee is out metą , graj kimś innym , staty masz boski , nie widziałem tych gier więc nic nie gadam , ale często podasz , ja mam supportami 6/7/20 i więcej średniej farmy ... Jeśli mogę coś polecić graj jungle z stunem lub ostrym cc , może być jax , aatrox (słaby pick , ale będzie jungle na full hp i ganki z cc) lub mój ulubiony J4(nie mam go ale jak był w rotacji to miazga) . A jak nie to idź na supp , lepiej nie oddawać fragow podczas gankow ;/ i polecam sone , taric , leona , lub alistara

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Nie oceniajcie mnie na podstawie tych gier w brązie proszę, możliwe że gram ostatnio zbyt agresywnie,ale uwierz mi mixer21 na pismo,że to chyba moja najgorsza seria.Dlaczego shyvana z teleportem,a nie smitem?

napisałem (smite,teleport) :0

używasz tych 2.

Opublikowano

Wybacz chodzi o błysk.Dlaczego bez blysku.

Grając lee skupiam się na gankach,faktycznie może za mało farmie i zbyt agresywnie nim gram.

Opublikowano

sprawa jest prosta po co i flash na niej?

masz bardzo łatwy system escape , w + ult. ja osobiście uwielbiam połączenie czarizard +tp wbijasz sie np w ostatnie krzaczki na bocie z ultem wpychasz ich w strone sojuszniczej wieży. pozamiatane.

możesz łatwo spilt-pushować, dzieki mobilności jaki ci daje tp..

ale to kwestia gustu

Opublikowano

Na starcie wybieraj sposób gry czyli albo dużo farmisz albo więcej gankujesz.

Widzę ,że z farmą jest naprawdę słabo przez co jesteś słaby przez większość gry i musisz zabierać fragi z linii zamiast je oddawać a to naprawdę nie jest dobra taktyka.

Postaraj się grać ostrożnie nie w lejcie nie chodź sam po mapie gdy nie ma wardów.

Jeśli uważasz, ze jesteś lepszy od drużyny to dawaj im rady i rób to na spokojnie, aby zawsze w drużynie panowała dobra atmosfera bo tak naprawdę to decyduje o przebiegu rozgrywki. Pomagajcie sobie nawzajem staraj się angażować też midera, żeby razem z tobą poszedł na ganka na bota czy coś tam.

Oczywiście oddawaj blue dla mida i staraj się nie zabierać farmy z linii ale trzymać ją gdy ktoś postanowi wrócić do bazy. Czyli stoisz i po prostu dobijasz miniony, które mają mało zdrowia :P

+ League Of Legends.          + San Andreas Multi Player.         + Tibia.                    + Nfs World.

+ Counter - Strike.              + Metin 2.                                   + Mine Craft.           + L4D2 Multiplayer .

Opublikowano

8.6/game 10.4/game 11.1/game

Takie KDA dla junglera jest strasznie słabe - co z tego że średnio masz 9fragów na grę, jak robisz też 11desek..

1. Mniej padaj.

2. Lee nie wycarrujesz gier (grając nim na takim poziomie jaki prezentujesz). Proponuje coś typu shyvana/elise/j4/kha (oczywiście champ tu nie pomoże jak nie ograniczysz dedów).

3. Więcej komunikacji w teamie.

4. No i staraj się wyłapywać pojedyńcze jednostki przed tfem (bo w tej dywizji dużo osób lata samemu) - zabijasz 1 osobę i wymuszacie tfa 5v4.

Oczywiście oddawaj blue dla mida i staraj się nie zabierać farmy z linii ale trzymać ją gdy ktoś postanowi wrócić do bazy. Czyli stoisz i po prostu dobijasz miniony, które mają mało zdrowia

Nie każdy mid potrzebuje blue, a jeżeli dobrze zgankuje tylko enemy mid zflashuje/ucieknie na low hp - to może zebrać farmę midowi (pushować) - sam lvluje szybciej, a midlaner nie ma nic do gadania bo i tak jest do przodu. Junglerem się nie lasthituje gdy lane wraca, robisz 1-2 fale na splitpusha i lecisz do jungli nie tracąc czasu (mówie tu przykładowo o midzie, bo na topie jest gorzej z tym pushowaniem - nie zawsze można).

League of Legends

Opublikowano

Ja natomiast polecam MasteraYi. Wczoraj w jungle nim gralem 4 gry z czego 3 byly wygrane (w przegranej grze 1afka mielismy, ale i tak moglismy wygrac gdyby nie fakt, ze adc fokusowal tanka ;_;). Wiec tak : robisz sb cala jungle, wbijasz 6sty, cofasz do bazy i kupujesz kose stattika. Potem wbijasz na ganka i tylko "obijasz" wrogow do low hp. A adc, mider czg toper dobija. To pomoze im w wygrywaniu lini. Potem wracasz do jungle, zabijasz wszystko co znajdziesz i znow mozesz na ganka wbic. Jesli widzisz, ze np. na topie zalozmy enemy jax umarl, a twoj renektor pcha turreta to odpalasz E i ulti i mu pomagasz. Tak samo na innych liniach. Ja tak powoli wychodze z tego szamba :) Staraj sie zniszczyc jak najwiecej wiez ... w tf skupiaj sie na adc. Jak masz hydre i kose stattika + itemy na krytyka to adc pada na samo Q. I nie flejmuj, bo beda z gry wychodzic. Rowniez jestem braz II :(

Opublikowano

Nie umiesz grać i tyle, sory ale taka jest prawda, ja z brązu na jungli wyszedłem w 1 dzień. Poza tym 2/12 lee, hmm ciekawe. Zobacz na swoje statystyki a potem dawaj swój lolking. Do tego farma w większości meczy nie osiągasz nawet +/- 100. Jak chcesz wyjść to :
1. Kup inne postacie, lee to champion dla ogarniętych graczy.
2. Nie flamuj.
3. Zacznij zauważać swoje błędy.
4. Bądź cierpliwy.
Jak to ktoś mądry kiedyś powiedział, jesteś w tej lidze/dywizji na którą zasługujesz, a jak nie umiesz wyjść to jesteś zwyczajnie słaby.

Opublikowano

Skończcie wypowiadać się negatywnie na temat moich gier lee sinem popatrzyliście na pare gierek i wmawiacie coś co nie jest prawdą, przeczytaliście to co napisałem? To była moja najgorsza seria jaką miałem chyba,teraz się poprawia i mam nadzieję, że nikt więcej nie powie mi że nie potrafie nim grać,skoro rozegrałem nich już ponad 130 gier to coś o nim wiem prawda?

Opublikowano

Skończcie wypowiadać się negatywnie na temat moich gier lee sinem popatrzyliście na pare gierek i wmawiacie coś co nie jest prawdą, przeczytaliście to co napisałem? To była moja najgorsza seria jaką miałem chyba,teraz się poprawia i mam nadzieję, że nikt więcej nie powie mi że nie potrafie nim grać,skoro rozegrałem nich już ponad 130 gier to coś o nim wiem prawda?

Wmawiaj sobie dalej, że jestes pro bo zagrałeś ileś tam gier, to nigdy nie wyjdziesz, to jest wielki błąd, że ludzie myślą, że oni umieją grać a coś nie tak jest tylko z ich teamem. Skoro ty jesteś dobry to w twoim teamie jest 4 noobów, a w teamie przeciwnym 5 noobów, maths problem?

Opublikowano

Maths problem? jeśli chcesz chętnie pogadam o matmie ale to na pw :) Ciekaw jestem czy Ty masz wgl jakieś doświadczenie gdy tak mówisz,dzięki wszystkim za rady.

Opublikowano

Więc podumowując,proszę o wypowiedzi,w których podacie Wasze doświadczenia lub propozycje, kim wyjść do wyższych lig lub w jaki sposób to najlepiej zrobić.

Graj Kayle, bo imba

lub

zainwestuj w dobrego boostera. Elo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...