Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oszukany

veno1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio umowilem sie z pewnym gosciem na kupno jego konta .Umówiliśmy sie na 2 doladowania po 25 zł czyli 50 zl za kupno konta . Podał mi pasy do jego nowego konta i powiedział żebym doladowal mu 2 razy na tym koncie - zrobiłem tak.Po 2 doladowaniach poprosilem go o passy do konta które kupiłem on napisał email ale hasła nie i mnie wyrzucił ze znajomych na skype!!!!!

Moje pytanie co teraz zrobic z takim oszustem jego konta to strefa(cs) i wexle(cs) (to pierwsze miało byc moje)

Imie oszusta x

Pomocy nie wiem co zrobic i jak odzyskac fundsy które wpłaciłem!!!!!

Opublikowano

Aaaa ten oszust, co miał 10 multi na forum bfa polskim. Cho na pw, powiem ci co i jak. Możesz go zgłosić do wilka, on mu już zagroził policją za te oszukiwania.

Opublikowano

To nie ten typ, wilk też dużo nie zdziała... Możesz go zgłosić na policje ale musisz mieć kontakt do niego. Dużo jest takich "kid hunterów). Najlepiej ładować kase tylko na swoje konto, teraz masz nauczke.

Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz...pogodz sie ze strata 50zl.

Ehh...nie ma juz wiarygodnych ludzi, lecz sa nadal glupi...Nie wierzy sie ludzia z internetow!!!

Piteraskwiat.png

Opublikowano

No gostek, gratuluje, trzeba najpierw pomyśleć i ułożyć sobie plan. Trzeba bylo zrobić tak, zeby ten koles najpierw dal Ci konto, pozniej bys sprawdził czy jest prawdziwe, a potem kasa. Ja zawsze tak robie i ZAWSZE wypala..

Opublikowano

HAHAH a to oszust, znam go, grałem z nim wiele razy, mam go na skype, jak coś to pisz do mnie na pw, pomogę jak będę mógł.

Gość ma chyba z 30 kont jedne kupuję drugie "sprzedaje" w ten właśnie sposób, chwalił mi się nawet, że sprzedał 10 razy to samo konto.

PS. Mi też wciskał konto ale nie dałem się zwieść ;D

Opublikowano

No gostek, gratuluje, trzeba najpierw pomyśleć i ułożyć sobie plan. Trzeba bylo zrobić tak, zeby ten koles najpierw dal Ci konto, pozniej bys sprawdził czy jest prawdziwe, a potem kasa. Ja zawsze tak robie i ZAWSZE wypala..

No nie zawsze są tacy co pierw konto dają

wtedy można coś podejrzewać

ostatnio sprzedałem konto za 100zł a koleś cieszy się kontem i gra :D

Co do kupowania kont

Nie lepiej te 50zł sobie doładować funds i kupic co chcesz???

a tak to może cię ktoś oszukac :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Veno1 , z tej strony Strefa[CS] i ComeBack[CS] . Jeśli myślisz że Cie oszukałem to grubo się mylisz moje konto zostało skradzione przez nie jakiego Szajde i z mojego konta wypisywał do ludzi .

Chętnie opowiem ci jak było,i może odzyskać skradzione pieniądze . Zapraszam do clanowego TS : deadguys.voice24.pl

Opublikowano
http://battlefield.play4free.com/en/profile/1000061177027

Czyli konto Strefa[PL] zostało wycenione na 50 PLN? :P  Spoko.

Czy mogę wiedzieć w jaki sposób doszło do kradzieży konta? (Wystarczy skontaktować się z supportem EA i udowodnić, że jest się ofiarą kradzieży, a oni zmienią pytanie, mejl i zresetują hasło)

Nie radzę handlować z dziećmi typu '14 lat Szajda', bo dla nich to jest sposób na kieszonkowe... dojrzały człowiek nie będzie was nakręcać, żeby ukraść marne 20 pln.

Opublikowano

Szajda okradł już bardzo dużo kont , I gadają już o nim nawet za granicą :)
Jak się nie myle to jakiś gracz zgłosił tą sprawe na Policje .

Więcej inforamcji mogę udzielić na TS ;)

Na Polskim forum zostały wystawiane nie które konta na sprzedaż przez Anonima tam też głośno o tym było :)

Opublikowano

W każdym razie operator EA ma informację o tym w jakim kraju konto zostało stworzone czy jakie w przeszłości wykorzystywało mejle, pytania bezpieczeństwa. Najprościej przekonać ich, że jest się pierwotnym właścicielem konta i że ktoś zmienił email/hasło w wyniku kradzieży.

Opublikowano

Napisz do origina, jesli włożyłes gruby hajs w konto to ci oddadzą.

hajs czy konto? EA niegdy nie zwraca hajsu. Jeżeli konto jest "bogate" to będą bardzo ostrożnie podchodzić do sprawy... nie wiadomo, czy pisze właściciel, czy złodziej. Ja odzyskałem skradzione konto (które komuś wcześniej oddałem) w taki sposób, że podałem EA oryginalny email z którego konto zostało stworzone i kraj pochodzenia (bo złodziej był z Belgii). Nawet napisałem im z jakiego IP wcześniej korzystałem, ale nie wiem czy śledzą powiązanie konto - IP. Na origin jest takie fajne zabezpieczenie, że aby się zalogować trzeba zweryfikować się poprzez email, dzięki temu złodziej bez dostępu do mejla nic nie zmieni, oprócz hasła, które możemy sami zresetować

Opublikowano

Jeśli chodzi o armagedona to szmaciarz i haker(grałem z nimm i tez mi chciał konto upchac nie dałemk się!)

====================================================================================

Mój kolega wie gdzie on mieszka! więc smiało można go o jego adres prosić.

...

Opublikowano

hahaha  jak ktoś ma zamiar mnie osądzać i nie zna tej sprawy od początku to lepiej niech nie udziela się .
A jak ktoś ma zamiar się udzielać to zapraszam na TS . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...