Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter Strike Global Offensive- Problem z grą

Chikusho123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)
Jak mogliście wywnioskować po tytule mam problem (duży problem) z CS:GO. Grę kupiłem niedawno (tydzień temu) i jeszcze nie było z nią problemu. Dzisiaj wszedłem na steama i moim oczom ukazał się taki oto widok (zdjęcia załączone). Całe menu rozpikselowane. Wchodząc w rozgrywkę nic nie widzę cały biały ekran, tylko hud, radar, chat itp. widoczny. Próbowałem odinstalowywać (przez steama jak i ręcznie) niestety nic nie pomogło. Proszę o pomoc :)

post-1029956-0-64141600-1390496067_thumb.jpg

post-1029956-0-01983200-1390496069_thumb.jpg

post-1029956-0-36281000-1390496070_thumb.jpg

post-1029956-0-26252300-1390496071_thumb.jpg

post-1029956-0-25107500-1390496072_thumb.jpg

post-1029956-0-24626100-1390496073_thumb.jpg

post-1029956-0-87063100-1390496074_thumb.jpg

Opublikowano

Może coś z kartą graficzną nie tak? Sprawdź jeszcze spójność plików.

Z kartą graficzną jak dotąd nie miałem problemu. Wchodziłem w panel sterowania szukając jakiejś aktualizacji sterowników jednakże takowej aktualizacji nie znalazło. Próbowałem ręcznie pobrać sterownik ale nie chciał się zainstalować. Sprawdziłem spójność plików. Wyskoczyło że spójność pomyślna, coś się zaczęło ładować, ale dalej to samo :/

Opublikowano

Karta graficzna mogła się spalić. Otwórz skrzynke i zobacz jak to wygląda w środku.

Bardzo w to wątpie. Inne gry działają normalnie. Specjalnie jeszcze odpalałem coś na silniku source (w tym przypadku Garrys mod) i wszystko śmigało.

Opublikowano

Karta graficzna mogła się spalić. Otwórz skrzynke i zobacz jak to wygląda w środku.

Pogrzebałem trochę i teraz tak. W Counter Strike Global Offensive jest ten problem. W Serious sam 3 taki sam problem. Ale naprzykład już w No more room in hell albo Garrys mod wszystko jest normalnie. Nie wiem o co comon.

Opublikowano

Hmm... nie wiem gdyby tak się działo we wszystkich grach to byłby znak, że czas wymienić kartę, ale jeżeli to się dzieję tylko w nie których grach to nie wiem co robić. Na pewno dobrze instalowałeś sterowniki? Pamiętaj, że trzeba przed instalacją nowych usunąć stare, może to było przyczyną, że nie mogłeś zainstalować nowych.

Opublikowano

Hmm... nie wiem gdyby tak się działo we wszystkich grach to byłby znak, że czas wymienić kartę, ale jeżeli to się dzieję tylko w nie których grach to nie wiem co robić. Na pewno dobrze instalowałeś sterowniki? Pamiętaj, że trzeba przed instalacją nowych usunąć stare, może to było przyczyną, że nie mogłeś zainstalować nowych.

Aaa widzisz instalując sterowniki nie usuwałem starych. Jeżeli byś mógł to poinstruował byś mnie jak to zrobic? :D Jak coś posiadam kartę Ati radeon HD 5650.

Opublikowano

To najpierw musisz wejść na stronę ati i z tamtąd pobrać sterowniki odpowiednie do twojego systemu operacyjnego i karty. Następnie w panelu sterowania usuwasz sterowniki, jeżeli wyskoczy ci komunikat, że masz zrestartować komputer to w tedy to zrób. Po odinstalowaniu jakość obrazu się pogorszy, ale to nic. Teraz wystarczy poprostu zainstalować nowe sterowniki. Pamiętaj, żeby zawsze jeżeli jest taka konieczność, aby zrestartować pc.

Opublikowano

To najpierw musisz wejść na stronę ati i z tamtąd pobrać sterowniki odpowiednie do twojego systemu operacyjnego i karty. Następnie w panelu sterowania usuwasz sterowniki, jeżeli wyskoczy ci komunikat, że masz zrestartować komputer to w tedy to zrób. Po odinstalowaniu jakość obrazu się pogorszy, ale to nic. Teraz wystarczy poprostu zainstalować nowe sterowniki. Pamiętaj, żeby zawsze jeżeli jest taka konieczność, aby zrestartować pc.

Właśnie problem w tym że ja się na tej stronie kompletnie nie orientuję :D Bo pobrałem coś z tej stronki ważyło 203MB i rozpoczęło instalację ale w połowie wywalił jakiś błąd i koniec. Oraz wyskakuje jeszcze plik który waży 1.1 MB. Także nie wiem którego ściągnąc.

Opublikowano
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064

Pobierz oby dwa i zainstaluj w takiej kolejności jak jest na stronce

Dobra sprawa ma się w ten sposób:

Odinstalowałem sterowniki. Próbowałem zainstalowac ten co miał 203MB. Pisało w połowie instalacji (błąd pakietu). Mówie "dobra to to 2". W drugim pliczku to samo. Wyłaczyłem kompa, włączyłem. Chciałem przywrócic te stery co mam ale nie pisze mi "Ati radeon HD 5650" tylko "Standardowa karta VGA". Jak to mam naprawic :/

Opublikowano

Zainstaluj te stare sterowniki, z płyty o ile taką masz. Nie wiem czemu tak się stało, wszystko powinno działać.

A masz net.frameworka najnowszego?? Bo na tej stronce coś mi się obiło o oczy, że wymagany jest do instalacji.

Opublikowano

Zainstaluj te stare sterowniki, z płyty o ile taką masz. Nie wiem czemu tak się stało, wszystko powinno działać.

A masz net.frameworka najnowszego?? Bo na tej stronce coś mi się obiło o oczy, że wymagany jest do instalacji.

mmaxx Bardzo ci dziękuję że mi pomagałeś :) Posłuchaj: Zainstalowałem sobie programik od AMD który wyszukuje jaki mam system, karte itp. i mi ściągnął sterownik. Nie dość że wszystko wróciło do normy to jeszcze CS:GO działa :). Także dla tych którzy będą mieli ten sam problem: W moim przypadku należało usunąć całe sterowniki i zainstalować nowe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...