Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Grafik a webmaster

DanielTerro05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

takie pytanie bo szczerze to nie wiem jak grafik robi layout strony www tnie go i ma gotowe pliki img na strone prawda, czy on tez sie zamuje webmasteringiem i to umieszczka i bawi sie wgl w html i css?

Jak to jest najcześciej? bo znam osobe ktora wlasnie jest grafikiem i potem dana strone przeklada na html/css czy np w przyszlosci cena layoutu obejmuje juz umieszczenie jej na html itp.? Chciałbym się troche dowiedzieć na ten temat jeśli to podstawa no że np grafik musi to umieć i być także webmasterem to napiszcie mi, jeśli to całkiem oddzielna dziedzina i grafikowi to nie potrzebne to tez napiszcie :D

Ogolnie wiadomo ze jak grafik ma umiejętności webmastera to tez lepiej no ale nic prosze o wasza wypowiedź na ten temat!

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

To czy osoba wykonująca layout koduje stronę - zależy od jej umiejętności. Naturalnym jest, że cena zakodowanej strony jest wyższa niż sama grafika i często osoby trudniące się właśnie projektowaniem stron, mają opanowane języki programowania. Nie zmienia to jednak faktu, że bez kodu - grafikę można sprzedać i to za niemałą kwotę.

Opublikowano

Grafik musi być dobry w tym co robi, czyli w grafikowaniu. Jak to kiedyś Wrotek mi napisał. Fakt, faktem, że coraz częściej poszukuje się ludzi, którzy mają obydwie umiejętności. Zarówno znają języki webowe, jak i mają wiedze na temat grafiki/tworzenia wizualnej "treści" stron. Aczkolwiek nie jest to obowiązek i można znaleźć prace/pracować, czy też wykonywać indywidualne, prywatne zlecenia bez tej wiedzy. Jest to mile widziane w portfolio, aczkolwiek nie wymagane w wielu przypadkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...