Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o czapki

PowciU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Ftp (Ci co pobrali grę, nic nie kupili w sklepie Mann Co) mogą dropnąc jakąś czapkę, nie tylko takie z osiągnięć, bo słyszałem że był Update że dla Ftp do dropu jest dostępne 102 czapki.

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Czy premium mają większą szansę na drop? I czy według Ciebie opłaca się byc premium? :]

Oczywiście lajk za odpowiedź. ;]

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Czy premium mają większą szansę na drop? I czy według Ciebie opłaca się byc premium? :]

Nie mają, ale i tak jak najbardziej opłaca się być premium.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Premium? Oczywiście! Dostęp do handlu, craftingu, świat TF'a na ciebie czeka!

Opublikowano

Premium mają niestety mniejszą szansę na drop czegoś wartościowego ;) Mimo wszystko warto jest zakupić premium.

EDIT.: 666 post :D

Opublikowano

Premium mają niestety mniejszą szansę na drop czegoś wartościowego ;) Mimo wszystko warto jest zakupić premium.

Nie kłam... To tylko plotka. Gdzie to pisze?

Opublikowano

Nie kłam... To tylko plotka. Gdzie to pisze?

To nie plotka. F2P mają lepszy drop, żeby zachęcić ich do kupna premium.

Btw. niedawno pisałeś dokładnie to samo.

Podobno Non Premium ma większą szanse na ekskluzywne przedmioty.

A tak poza tym to f2p nie mogą dropić czapek.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

A tak poza tym to f2p nie mogą dropić czapek.

Pisałem, że podobno.

Czapek nie mogą, ale mogą chcociażby drwiny, misce. znam takiego jednego, co piątke wydropił

Opublikowano

Pisałem, że podobno.

Czapek nie mogą, ale mogą chcociażby drwiny, misce. znam takiego jednego, co piątke wydropił

Piątka jest z achivmentu, kiedyś sie bawiłem w achivment manegerze czy jakoś tak.

Opublikowano

Piątka jest z achivmentu, kiedyś sie bawiłem w achivment manegerze czy jakoś tak.

Nie, "Wizja reżysera" jest z aczka.

Opublikowano

Jeszcze do niedawna byłem F2P(karty steam + giftapulta) ale da się dropić czapkę. Mi np. wydropiło czapkę Ellisa. Po 210 godzinach gry.

Opublikowano

Jeszcze do niedawna byłem F2P(karty steam + giftapulta) ale da się dropić czapkę. Mi np. wydropiło czapkę Ellisa. Po 210 godzinach gry.

Nie możliwe, Ellisa można zdobyć tylko przez kupno L4D2. Pewnie kupiłeś/odebrałeś L4D2, a nie wiedziałeś o czapce.

Opublikowano

Czapkę Elisa dostaje się za wykupienie L4D2 ;) Na święta był za darmo na steamie więc pewnie dla tego masz czapkę.

Opublikowano

Chciałbym abyś powiedział mi skąd masz takie informacje że gracze F2P mają lepszy drop.

Odsyłam również do FAQ:

http://www.teamfortress.com/freetoplay/faq.php

Z tego wynika że F2P nie może dropić czapek, a tylko bronie.

EDIT: Myślę że farby również tyczą się "Standard".

Co do konta premium to pewnie że kupuj. :)

// linki wychodzące poza mpc w code

Opublikowano

Chciałbym abyś powiedział mi skąd masz takie informacje że gracze F2P mają lepszy drop.

Odsyłam również do FAQ:

http://www.teamfortress.com/freetoplay/faq.php

Z tego wynika że F2P nie może dropić czapek, a tylko bronie.

EDIT: Myślę że farby również tyczą się "Standard".

Co do konta premium to pewnie że kupuj. :)

// linki wychodzące poza mpc w code

Z doświadczenia. Pograj sobie przez 1500 h w tfa i zobacz, co dropi premium, a co f2p. Darmowce dostają lepsze dropy, żeby zachęcić ich do kupna premium i sprzedaży danego przedmiotu.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Wiele ludzi ci to powie co się przesiadało z F2P na premium. Pamiętam, że kiedyś na innym forum była dosyć długa dyskusja poświęcona dropowi F2P - wszyscy byli zgodni, że F2P częściej dropią. Tego nie ma napisanego w żadnej wiki czy opisie. Ludzie po prostu to wiedzą i koniec. Sam byłem świadkiem wielokrotnie jak jakiś F2P dropił sobie drwiny, farby i od groma name lub desc tagów.

Opublikowano

Wiele ludzi ci to powie co się przesiadało z F2P na premium. Pamiętam, że kiedyś na innym forum była dosyć długa dyskusja poświęcona dropowi F2P - wszyscy byli zgodni, że F2P częściej dropią. Tego nie ma napisanego w żadnej wiki czy opisie. Ludzie po prostu to wiedzą i koniec. Sam byłem świadkiem wielokrotnie jak jakiś F2P dropił sobie drwiny, farby i od groma name lub desc tagów.

Nie dziwię się że dropią takie rzeczy, w końcu co innego mają dropić. :P

Z doświadczenia. Pograj sobie przez 1500 h w tfa i zobacz, co dropi premium, a co f2p. Darmowce dostają lepsze dropy, żeby zachęcić ich do kupna premium i sprzedaży danego przedmiotu.

Niestety tyle nie przegrałem w TF2. :/

Ale dzięki za informacje ludzie, poszukam sobie forum o tych dropach F2P a premium, bo bardzo chętnie bym przeczytał. :)

Opublikowano

1) F2P mają większą szansę na "uncommon" drop

2) F2P nie dropią czapek

3) Limit itemów w ciągu tygodnia dotyczy i premium i F2P

4) Reset: czwartek bodajże 16:00

5) Prem ma mniejszą szansę od F2P (i to zajeb_ie mniejszą) na drop: farby, taunta, taga [patrz pkt. 1]

@TheEtaus

Ile byś o tym nie szukał niczego się nie dowiesz. Te informacje nie są na tyle publiczne by "byle kto" o tym wiedział, czyt. tylko niewielka ilość starych graczy (w tym też ja) posiada informacje na temat tego jakiekolwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...