Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy z GTA

dominik2470

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewne pytanie.Gdy zainstaluje GTA San Andreas to gdy wchodzę w nową grę to pokazują się napisy początkowe i cała gra się zacina i nic nie można zrobić.Czy możliwość jest taka gdy mój kolega zgra całe GTA na pena to wszystko będzie działać i czy GTA z SAMP będzie działało.Z góry dziękuje i daje ,,+,,.

Opublikowano

Gra oryginalna? Posiadasz jakieś mody? Być może, to wina modyfikacji, które w jakiś sposób kolidują z grą, co powoduje błędy. ;)

Opublikowano
Masz może doinstalowany jakiś patch ?, ogólnie to skanowałeś komputer antywirusem ?

Lub spróbuj tak jak to opiszę mi pomogło:

Ze swojej strony uaktualnij wszystkie sterowniki do swojego komputera ze strony producenta. Upewnij się, że są dedykowane dla Windows'a którego posiadasz. Najważniejsze są sterowniki karty graficznej. Zainstaluj też najnowszy DirectX.

Jeżeli to zawiedzie wykonaj czysty rozruch:

Czysty rozruch

Aby wyłączyć programy startowe

1. Naciśnij kombinację klawiszy Ctrl + Alt + Delete.

2. Wybierz opcję Menadżer zadań.

3. Przejdź do zakładki Uruchamianie.

4. Wybierz każdy z programów dostępny na liście i dla każdego nacisnąć opcję Wyłącz dostępną w prawym dolnym rogu ekranu.

Aby wyłączyć zbędne usługi

1. Naciśnij klawisz Win aby przejść do menu start

2. Gdy menu start się pojawi zacznij pisać. Wpisz komendę msconfig i nacisnąć klawisz enter.

3. Wybierz zakładkę Usługi.

4. Zaznacz opcję Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft dostępną w lewym dolnym rogu okienka.

5. Gdy usługi systemowe znikną z listy wybierz opcję Wyłącz wszystkie.

6. Wybierz przycisk Zastosuj oraz potwierdź wybór poprzez wciśnięcie klawisza OK.

7. Ponownie uruchom komputer i sprawdzić jak wygląda sytuacja.

Możesz również spróbować uruchomić grę w trybie zgodności z poprzednimi systemami. Kliknij prawym przyciskiem na ikonę skrótu do gry. Wybierz opcję Właściwości i wybierz zakładkę Zgodność. Tutaj ustaw zgodność z np: Windows 7.

Jeśli to nie pomorze skontaktuj się z producentem gry, możliwe że mają na ten problem jakąś łatkę czy coś. Wina może również leżeć w tym iż masz nieoryginalną grę pobraną z jakiejś trony która może zawierać jakieś błędy. Jeśli masz Oryginalną wersję gry, wszystko powinno działać sprawnie.

UGBPHQ1B.png

Opublikowano

1.Mam oryginalny GTA

2.Mam Windows 7

3.Zainstalowałem najnowszego DirectX

4.Zastosowałem to co mi podałeś

5.Wysłałem swoje sterowniki do producenta,wszystkie są dobre

6.Gdy miałem Windows XP GTA działało

I nadal nie działa.

I mam jeszcze jedno pytanie czy gdy mi GTA nie działa a wgra się sampa to będzie działać

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...