Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Profit SMS - Opłaty Skarbowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wytłumaczcie mi czy musze zgłaszać działaność jeżeli chce aby gracze wysylali smsy na profitsms a z profitu oplacam serwer i biore swoje%?

tzn jak to działa z tego co raz czytałem to do ilus tam złotych nie płaci sie .

Opublikowano

Na usługach sms nie musisz nic rejestrować, wszystko to robi za ciebie dostawca premium sms ;) Jedynie jak wprowadzasz usługę wpłat przelewów to niestety musisz założyć działalność i odprowadzać podatek.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Ja tam mam około 4 tysięcy i nigdy nic nie przyszło do zapłaty. Wydaje mi się że to jest bo musi, ale nikt się do tego nie stosuje. Ale to tylko moje zdanie...

Opublikowano

aha czyli mogę mieć profitsms+PayPal? nic sie nie stanie? tzn chciałbym cos takiego:

Zapłac przez PAypal / Zaplac SMS i maja do wyboru 2 opcje i tyle

Opublikowano

Huhu, wszyscy up niestety to tak nie działa :)

Przeczytajcie sobie dokładnie regulamin profitsms, niedługo do waszych drzwi może ktoś zapukać :)

Jeśli przekroczyliście jakąś tam kwotę to musicie odprowadzić podatek, inaczej wasi rodzicie będą bardzo niezadowoleni :P

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

To nie tak działa,jeżeli nie rozliczysz się z Zus'em w pit'cie to zajebią Ci wszystko a twoi rodzice za przeproszeniem pójdą pod most. Musisz mieć ukończone 18 lat żeby korzystać z sms premium i pay pal

Opublikowano

Ja mam 18 lat i mam konto bankowe.

tylko chodzi o to czy musze zakładac jakis tam ten jebany podatek? na tym profitsms. ? bo z PayPala to wiem ze biorą.

Opublikowano

Ja mam 18 lat i mam konto bankowe.

tylko chodzi o to czy musze zakładac jakis tam ten jebany podatek? na tym profitsms. ? bo z PayPala to wiem ze biorą.

tak, dlatego polecam ci homepaya lub dotpay ;] pobierają podatek od każdej wypłaty :) tylko że pieniądze możesz wypłacać co miesiąc + dostarczyć musisz im papiery (podpisać)

Opublikowano

@up HomePay nie jest firmą typu Agenta Rozliczeniowego ;) Tylko DotPay i CashBill.

ok, :D

Jestem w homepay już od ponad półtora roku i zawsze pod koniec miesiąca od kwoty którą wypłacają odprowadzają bodajże 23%

Opublikowano

Czynności dokonywane w ramach serwisu http://homepay.pl nie mają charakteru czynności

bankowych, Homepay nie jest Agentem Rozliczeniowym w myśl ustawy o elektronicznych
instrumentach płatniczych. W rozumieniu ustawy z dnia 19 sierpni 2011 r. o usługach płatniczych,
Homepay jest biurem usług płatniczych świadczącym usługi pośrednictwa pieniężnego,
zarejestrowanym w Komisji Nadzoru Finansowego pod numerem BP9/2012.

Fragment ich regulaminu - mogę się mylić, jednak uważam, że poprzesz w/w sformułowanie HomePay oznajmia nam, że oni podatków za nas nie odprowadzają, a są jedynie pośrednik między partnerem (Ty), a klientem (gracz) w celu zapewnienia bezpiecznej transakcji. Tak czy siak - dla pewności zadzwoniłbym do nich do BOK'u i się dopytał. To tylko parę groszy, a może wiele zmienić.

Dodatkowo - czytając forum prawnicze natrafiłem na notkę:

Oferując coś na swojej stronie internetowej za SMS sprzedajesz to czyli, musisz mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą, czyli musisz posiadać status osoby prawnej.

Opublikowano

Witam trzymam z tą firmą 2 lata i nie płace nic do skarbówki, więc myślę że nie namierzą :)

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Kwota do ok.3000zł dochodu rocznego jest zwolniona z podatku dochodowego a do 18000zł podatek wynosi 18%. Żadna firma sama za ciebie tego nie zrobi.

Musisz sam iść do urzędu i się rozliczyć!

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...