Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OLLYDBG + themida Potrzebuje pomocy w skończeniu cracka 90% wykonane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć tworzę cracka do Path of exile a dokładnie Bota " exiled Bot " . Prawie go skończyłem lecz mam problem z końcówką. Już tłumaczę

OXYAWi3.jpg

Pogram jest ogólnie darmowy lecz gdy zdobędziemy 60 lvl woła o licencje ja znalazłem tą licencje i muszę ją usunąć. Dokładniej muszę usunąć to

"00432D7A /EB 55 JMP SHORT 00432DD1" lecz ja zamiast tego mam "00432D7A 0F85 46110000 JNZ ExiledBo.00433EC6"

Do zakończenia bota właśnie pozostała ta ostatnia czynność .

Drugi problem to gdy zapiszę program i podmienię to wykrywa ,że grzebałem tam i wyskakuje error.

Teraz mała pomoc którą znalazłem.

to remove the level 60 check: instead of jnz -> jump to the address of the next GetTickCount (Bot Start):
assemble: JMP xxxxxxxx (look up address of next GetTickCount below)
TO JPM to co podesłałem wyżej i ja tego tam nie mam.
Ktoś jest w stanie pomoc mi z tym ?

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Fakt a podesłał byś jakieś wskazówki ?

Nie rozumiem za bardzo tego

"to remove the level 60 check: instead of jnz -> jump to the address of the next GetTickCount (Bot Start):
assemble: JMP xxxxxxxx (look up address of next GetTickCount below)"
Właściwie znalazłem to co potrzebowałem.
Aaqd4A2.jpg7
tutaj zaczynam następnie na push0 klikam
find refereces to > Selected comend i tam pokazuje mi się ta licencja test al . Jeżeli to tam mam znaczy,że muszę wykonać to
to remove the level 60 check: instead of jnz -> jump to the address of the next GetTickCount (Bot Start):
assemble: JMP SHORT 00432DD1(look up address of next GetTickCount below)
Nawet podczas prób zapisu i nadpisania programu wyskakuje mi ten error
"file corrupted!.This program has been manipulated and maybe it's infected by a virus or cracked.This file won' work anymore."
Nie wiem co teraz a przyznam ,że od wczoraj pracuje z ollydbg i jestem niestety informatykiem a laikiem co dopiero uczy się tego.
@ edit
Czyl muszę poszukać blokady lecz niestety nie wiem jak się za to zabrać które to wartości .

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

musisz zamiast jnz (jump if not zero) wstawić jumpa na adres następnego GetTickCount

Nie znam gierki więc nie mam jak pomóc.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Kurde no szkoda,że tego nie ogarniasz będę musiał sam kombinować jak to zrobić ale zapewne i tak mi się nie uda bo jestem laik . Dzięki za pomoc jak będziesz miał jeszcze jakieś wskazówki to napisz każda mi się przyda.

Ps: Zauważyłem ,że ten error wyskakuje od tego ,że nie rozkodowałem themida z tym ,że ja to zrobiłem użyłem . Nie wiem czy też nie mam błędu że nie mogę pracować na włączonym programie i gdy go wyłączam dopiero pojawiają mi się inne wartości.

Themida - Winlicense 1.x - 2.x Multi PRO Edition 1.0

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Dobra zrobiłem cracka error był przez to ,że nie usunąłem themida miałem starszy skrypt , teraz wszystko ładnie działa do zamknięcia.

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...