Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lepiej duo czy solo?

techl4nd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie do ogarniętych ludzi.

Otóż - lepiej grać solo czy duo?

Dość już mam takich gier, że 2/3 osoby maja ~0/5. Wyjebaobao mnie to s5 i myślę że z niego nie wyjdę.

Warto? Wiadomo że czasami mam last picki, więc? Da to coś?

Moje przykładowe gry oraz wyniki teamu.

http://scr.hu/0mu1/ix9uk
http://scr.hu/0mu1/yxlco

Czy może jeszcze powiecie mi że zasługuję na dyw+?

pozdro wszystkich nagrodzę.

ps. jeśli chciałby ktoś pograć duo, to proszę pisać pw lub w grze.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Widać że ładnie ogarniasz,wg. mnie zasługujesz wyżej,a co do duo to oczywiście że lepiej grać z kolegą,ale jest jeden warunek-musi on umieć grać,jak będzie grał słabo/średnio to źle to wyjdzie.

Opublikowano

Opłacalne jest granie z kolegą jeżeli ogarnia wszystkie linie. Dodam też, że chodzenie duo bot nie jest zawsze dobre, gdyż ciężko wycarować jak jest jakieś hard CC w enemy.

Opublikowano

Oczywiście że duo, to wiadome... swoją drogą Roa to bardzo sytuacyjny item, takto zamiast grala się go buduje + Rylai to już w ogóle słabe połączenie.

Duo wiadomo że szansa jest większa że wygrasz.

http://www.probuilds.net/champions/Gragas

Łap, zobacz se jak się go buduje

Opublikowano

Oczywiscie że duo, z kolegą zawsze przyjemniej się gra :D Jedynie musi ogarniać gre, a tak to luz

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Według mnie tylko pod warunkiem, że razem ogarniacie lepiej niż enemy duo. Jeśli nie masz kogoś z kim grałeś wcześniej to nie graj z nowymi bo duo w enemy może mieć lepsze zgranie ;)

Opublikowano

Duo lepiej, ale prawda jest taka, że nie ma co się o dywizję wielce kłócić.
Sam jestem Gold V ze starego sezonu, a ze znajomymi gramy sobie normale 5v5 - trafiamy challengera, który grał na raczej niskim poziomie, bo zabić nas nie mógł, a w środku meczy 20 min - wyszedł z gry. (beka dla nas 5x rep challenger <3)
Liga wiele o graczu nie mówi - prawda są ludzie, którzy poświęcają kupę czasu i nerwów, żeby wbić diament, ale są tacy, którzy mają farta i są carrowani.

Jedna rada, która jest chyba jedyną słuszną w tej grze - nawet jak grasz rankedy to nie spinaj, dajesz tyle ile możesz, ale nie ma co blame'ić innych ludzi, bo morale całej drużyny lecą w dół.
Można się dobrze bawić na rankedach, po prostu staraj się od pickowania wprowadzić przyjazną atmosferę i gra się zdecydowanie lepiej, bo każdy się trochę pośmieje i nawet przegrane nie są wtedy straszne :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Ja to tam wole Solo.(Żartuje nikt nie chce ze mną grac duo)

Jeden jungla drugi mid i gg easy

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Typie naucz mnie tak farmić, ponieważ farmisz ponad norme 41 min a ty juz 440 xD zioom jestes na wielkim +

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Oczywiście, że opłaca się grać duo. My np mamy w sumie podobny styl gry z kolegą i sami gramy różnie, czasem win, czasem lose, czasem nawet feed, ale na duo zawsze przynajmniej botlane rozpieprzamy. Poprostu umiemy się zgrać i zagrać dobrze. Zresztą zagraliśmy razem przynajmniej 150 rankedów. Jak ktoś ma kolege na podobnym poziomie gry, to znaczy nie dywizje tylko same umiejętności, to jest to nawet wskazane. Mniej miejsc w teamie dla "inteligentnych inaczej", wy jakoś wiecie że ogarniecie, lepsze nastawienie i te sprawy. :3 Co do skilla autora nie kwestionuje, po farmie i samych statystykach względem reszty teamu (w typowo przegrywanych grach ciężko być tak bardzo na plus) widać, że dałby rade w dużo wyższej dywizji. :) Z ręką na sercu - rzadko mam takie gry, żeby rozpieprzać w całkiem przegranej grze. Także prawdopodobnie autor skillowo powyżej mojego poziomu :_; Chociaż my wyszliśmy z SV do SI w pare dni, dosłownie niecały tydzień, więc może to kwestia duo.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

WoW tylko 0/5?? To i tak dobrze, ja mam ludzi po 0/12 co gre i oczywiscie musza byc u mnie w teeamie , nigdy u przeciwnika.

Lepiej duo o we dwoch latwiej wygrac niz samemu z randomami nktore dopiero zainstalowaly gre

Opublikowano

Ja tam wole grać samemu :) Wydaje mi się że jest mniejszy poziom, a w duo zawyża mmr chyba.

Wcale tak dobrze nie farmisz jak patrze na Lolkingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...