Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motorower

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego, nie przesadzasz? Chyba trochę za dużo chcesz za tą cenę prosząc o podanie zrywnych :D . Nic nie kupisz oprócz komarka, ogara czy simsona s51. Nic nowego ( nawet chińskiego ), nowszego za takie pieniądze nie kupisz.

21515.jpg

Opublikowano

Kolego, nie przesadzasz? Chyba trochę za dużo chcesz za tą cenę prosząc o podanie zrywnych :D . Nic nie kupisz oprócz komarka, ogara czy simsona s51. Nic nowego ( nawet chińskiego ), nowszego za takie pieniądze nie kupisz.

Wiem wiem nie chce nic nowego właśnie chodzi mi coś w stylu ogara 200-205 albo simsona s51-s70, kolega ma ogara 200 i jest torchę awaryjny ale jeździ nie źle wmiarę zrywny ;p (ile on ma z 2.5 koni :D?) :) właśnie chcę zbyt brać 200, przez tę awarie, i najlepiej coś minimalnie 3 biegi ;_;. Ale simsonka s51 najprawdopodobniej nie dorwę za tyle, ich jest malutko a chodzi mi o coś z mazowieckiego nie chcę jechać pół polski po motorower ;_;

Największa wada tego ogara 200 to luzująca się linka od sprzęgła udręka w prost, dlatego nie jestem zbyt do niego przekonany, lecz ogar 205 ma chyba silnik czeski o ile dobrze pamiętam a 200 polski?

Opublikowano

gówno wiesz w dupie byłeś.

@topic

za 1k zł wyrwiesz chinola i to spokojnie :)

btw musisz biegówke? :D

o widze kolega z w-wy:D

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Tak muszę biegówkę za rok przesiadam się na 125 i chcę to dobrze opanować. :) I nie chce żadnego skuterka (jeżdżące kible,xD ale o gustach się nie dyskutuje każdy lubi co innego) a co myślicie o jakimś zniszczonym simsonku z papierami? tak z 500zł i 500zł na renowacje? =)

Opublikowano

Skoro za rok przesiadasz się na 125, to nie bierz niczego do remontu/odnowy bo więcej posiedzisz w garażu niż pojeździsz (to wkręca).

Jak masz zamiar wydać 1k to już pisałem, chinolka znajdziesz ;) A z nimi to jak dbasz tak masz - jeździsz spokojnie to troche polata, a jak latasz po polach to będą problemy czasami.

Opublikowano

Skoro za rok przesiadasz się na 125, to nie bierz niczego do remontu/odnowy bo więcej posiedzisz w garażu niż pojeździsz (to wkręca).

Jak masz zamiar wydać 1k to już pisałem, chinolka znajdziesz ;) A z nimi to jak dbasz tak masz - jeździsz spokojnie to troche polata, a jak latasz po polach to będą problemy czasami.

Bez przesady nie chcę brać tego totalnego złomu, ale jakoś skutery mnie nie przekonują te ilości plastiku, i ten dźwięk i wieczna jazda na jednym biegu. Mój kochany tatuś jest z zawodu lakiernikiem więc z polakierowaniem części ramy itd nie było by problemu, ogólnie on siedzi w tym temacie motory, samochody, autobusy itp więc się na tym zna. :D Jakoś nie było by problemu go wyszykować w miesiąc może półtorej. Części są łatwo dostępne. Znalazłem ciekawego w miarę dobrym stanie :) Akurat on 1200 zł kosztuje

http://tablica.pl/oferta/simson-s51-CID5-ID3Qh4F.html#467da352ab

Jak go oglądamy na zdjęciach wystarczyło by go rozebrać i przeczyścić :), ogólnie w następną wiosnę (2015) chcemy go sprzedać, po tym mini remoncie lecz jak na niego patrzę to nie wygląda źle jest tylko brudny :)

Opublikowano

W sumie to możesz go brać ale jak z dojazdami? tzn ile masz km do szkoły bo tu w gre wchodzi też spalanie :D

simek to 2t, a to troche żre a chinole są 4t to wiesz pali prawie nic;]

Opublikowano

W sumie to możesz go brać ale jak z dojazdami? tzn ile masz km do szkoły bo tu w gre wchodzi też spalanie :D

simek to 2t, a to troche żre a chinole są 4t to wiesz pali prawie nic;]

8-9KM

Jutro pogadam z tata i zobaczymy jeszcze jak to będzie nie mam jakoś specjalnie daleko do siedlec z 90-100km, przyczepkę na motor pożyczymy od znajomego więc nie powinno być problemów.

Opublikowano

Skąd wiesz, że gówno wiem i gówno widziałem? Napisałem mu tak bo tak jest, jak chce zrywa to niech nie liczy na biegówkę 2t z chin bo używane mu się po tygodniu rozpadną, nie wyrobi nawet z remontami... Do tego nie chciałem, żeby się napalał na tzr 50 czy coś, no ale ok, może trochę przegiąłem z tym napalaniem się autora ;)

Co do sima z aukcji, ja bym go nie brał za taką cenę. Sądząc po kurzu jest " z dziada pradziada". Na remont swojego zastanego wydałem 500 zł i jest jeszcze nie pomalowany i nie skończony, a jak go wyciągałem z garażu to też sie nim dało jeździć, mimo błota w silniku zamiast oleju + tego, że nie przepalany stał jakieś 8 lat. Odpalał i jeździł. Zorientuj się na miejscu czy biegi dobrze wchodzą, czy pali od kopa (zobacz czy silnik zimny, bo mógł przepalać przed twoim przyjazdem), sprawdź hamulce, koła, łańcuch, elektrykę i czy robi jeden ślad jak sie nim jedzie na wprost ( może mieć krzywą ramę, nigdy nić nie wiadomo ), do tego skontroluj lagi, tzn. czy nie ciekną i jak wygląda sytuacja za gumami na lagach.

A tu masz lepszą moim zdaniem ofertę sima w mazowieckim :

http://tablica.pl/oferta/simson-s51-CID5-ID4wjSn.html#482cf92704

, starguj do 1300 i jakoś przeżyjesz jak dołożysz 300 zł bez remontowania.

21515.jpg

Opublikowano

@up

2t z chin? Nie widziałem jeszcze takiego cuda.

Mi chodziło o 4t, ale jak kto woli - napisałeś, że po tygodniu sie rozpadną to ty chyba tego nie miałeś w rękach/na stole że tak mowisz;_;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...