Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 1500zł

Driver.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, już dużo razy się pytałem i nic nie znalazłem myślę ze wy mi pomożecie.Mam otóż pytanie jaki sprzęt do gier np. minecraft był by dobry żeby nie było cofek,lagów,crashi itp. kasa zmieści się do 1500 zł.

Bo mam takie lagi na moim kompie że szok.

Mój sprzęt.=

System: Microsoft Windows XP Professional Wersia 2002 Dodatek Service Pack 3.

Komputer:

Intel®Pentium® 4 CPU. 2.80 GHz 2.81 GHz, 1,00 GB ram

Karta graficzna:NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X

Opublikowano

Cofki mogą być spowodowane internetem. Odpowiedni komp do MC (30-60 FPS) - 4GB RAM, Intel Core i3 2.20GHz, system może być Linux, bo mało zasobożerny. To co podałem to mój sprzęt, z tą różnicą, że teraz mam 8GB RAM i MC śmiga mi przy dużych budowlach na 80FPS Dx. Pamiętaj żeby dodać 2-3Gb RAMu do MC.

3foc.png

Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys.

Opublikowano

Po pierwsze to przyda ci się system 64 bitowy, najlepiej 7. To najlepszy system jeśli chodzi o optymalizacje i przypisywanie ramu. Cofki to łącze, ale lagi (fps) z internetem nie mają nic wspólnego. Oprócz tego dokup sobie ze 2-3 kości pamięci po 2 gb i wsadź w wolne sloty. Poczytaj sobie coś o karcie graficznej, najprawdopodobniej masz za słabą, ale z tego co przeczytałem to przepustowość pamięci masz nawet ok. Kup jakąś lepszą karte do 200 zł. To tyle.

@down

Powtórzyłeś dokładnie to co ja :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Mała ilość fpsów i ścinek prawdopodobnie spowodowana jest bardzo słabą kartą graficzną. Nie zaszkodzi też zmienić system na windowsa 7 64bit. Dokup sobie jeszcze kość 2/4 GB ramu. Wydaje mi się, że ludzie z działu komputery powinni Ci pomóc z wyborem karty.

@down

Ja za 1300 zł kupiłem i nie narzekam. W lolu 60FPS na wysokich a mc+optifine +-200 FPS

Opublikowano

UP Kupi, ale tylko wtedy gdy sam będzie składał.

Procesor Intel Pentium Dual Core G2030

Karta graficzna Gigabyte Radeon HD 7790

Zasilacz Corsair VS 450W

Napęd Lite-On iHAS120 SATA CZARNY BULK

Płyta główna MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA 1155

Dysk Seagate 1TB

Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Pamięć GoodRam DDR3 4096MB PC1333 CL9

Cena ok 1500

Opublikowano

Nigdy nie skumam tej waszej obsesji na punkcie ramu i mc...

Dajcie mi zdjęcie jak na czystym MC ciągnie wam więcej niż 500MB... (rzadko kiedy przekracza 300)

Ważniejsze jest procek i nawet grafika. Ramu dużo nie trzeba, chyba że się wgrywa kupę modów itp, ale i tak raczej nigdy nie przekroczy 1GB

Więc musisz zdobyć lepszego procka itp, ale Ramu... no biorąc pod uwagę też do że przyda ci się system 64 bitowy, itp... To 4GB straczą Ale do mc i tak lepiej przydzielić 400M (EDIT taki mały test, bo coś nie mogę spać, teksturki 256x256 "śmigają" na 600/700MB więc 800MB było by idealne nawet dla takich teksturek, co ciekawsze nie udało mi się odpalić 512x512 ;( ale dziwi mnie to że za każdym razem padało przy tym samym itemku o.O nie ważne czy 500 czy 4000 MB ramu [mój max])

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Po pierwsze to przyda ci się system 64 bitowy, najlepiej 7. To najlepszy system jeśli chodzi o optymalizacje i przypisywanie ramu. Cofki to łącze, ale lagi (fps) z internetem nie mają nic wspólnego. Oprócz tego dokup sobie ze 2-3 kości pamięci po 2 gb i wsadź w wolne sloty. Poczytaj sobie coś o karcie graficznej, najprawdopodobniej masz za słabą, ale z tego co przeczytałem to przepustowość pamięci masz nawet ok. Kup jakąś lepszą karte do 200 zł. To tyle.

@down

Powtórzyłeś dokładnie to co ja :)

Że co...

Win 7 pod względem zasobożerności jest tragiczny... Tutaj tylko Win 8/XP...

Lagi = internet, FPS to co innego, nauczcie się raz na zawsze...

Nie wiemy ile ma slotów i jaki ram, a ty już polecasz...

No i Minecraft z grafiki korzysta bez modów tyle co Word. To gra oparta na procesorze i ramie, które u autora leżą.

Przede wszystkim poprosimy pełną specyfikację.

YGsMv3q.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie bo po szukałem w necie troche o tym i spytam sie was czy to bedzie dobre:

Procek=

AMD Phenom II X2 lub

Intel Pentium G2120

AMD FX-4130

I prosze z tego linku wybrać karty Graficzne najlepsze te i mi podawać linki:

http://www.redcoon.pl/c02210300-Karty-graficzne?refId=gopl&gclid=CJfe6bvwrLwCFWLHtAodQx4AKw

Podałeś różne procesory które wymagają różnych płyt głównych.

Do gier na wysokich/średnich detalach i rozdzielczości niższej niż full HD starczy Pentium G2120 lub Amd phenom II x4 965 choć jak wiadomo bez dobrej karty graficznej to i mocny i7 nie zdoła w najnowszych grach.

Że co...

Win 7 pod względem zasobożerności jest tragiczny... Tutaj tylko Win 8/XP...

Lagi = internet, FPS to co innego, nauczcie się raz na zawsze...

Nie wiemy ile ma slotów i jaki ram, a ty już polecasz...

No i Minecraft z grafiki korzysta bez modów tyle co Word. To gra oparta na procesorze i ramie, które u autora leżą.

Przede wszystkim poprosimy pełną specyfikację.

Jeśli nie masz o tym pojęcia nie to wprowadzaj innych w błąd. Minecraft korzysta z grafiki i nawet nie wyobrażasz sobie jak bardzo. Sam to udowodniłem już na tym forum więc zanim coś napiszesz upewnij się, że masz wiedzę na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...