Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi

OurZZanE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od okresu w którym połączono serwery borykam się z problemem, a mianowicie gram na etolinie i jak chce wejść na ch2- chanel, gdzie jest dużo sklepów, mam straszne lagi, postać się teleportuje xD, sklepów w większości nie mogę zobaczyć i moje pytanie brzmi:
1) Czym to jest spowodowane:
a) wina internetu - internet mam 2,5 mb, nwm czy to dużo czy nie ale mi się wydaje ze ok, żeby sobie na ch2 sklepy obejść
B) wina folderu z metinem - długo go używam, około kilka miesięcy przed fuzją go ściągnąłem
c) czy to wina kompa, komp jest trochę stary około 5 lat :D, ale przed fuzją ładnie chodził miód malina, a kilka miesiecy po fuzji zaczął się strasznie ciać i zamulać ?

Bardzo was proszę o pomoc , doradźcie co mam zrobić, bo nie mogę przez to grać w metka, a bardzo szkoda mi eq i konta itp. z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

to co mogę zrobić mam go oczyścić czy jak, czy lepiej po informatyka , żeby nic nie schrzanić :) i czy 2,5 mb to dobrze jak na taki serwer jak etolin, żebym przeszedł na lajcie ch2 :), czy z takim internetem bede miał lagi :/ ? Pozdrawiam :)

Opublikowano

Możesz np spróbować przeczyścić komputer dobrym, powtarzam dobrym antywirusem + ccleaner.

Przy okazji sprawdź czy podczas grania czy jest użycie procesora 100%.

0LsM05U.png

Opublikowano

CCleaner'em przeczyść rejestr + Odkurzacz.

PS. Ile logujesz się na serwer? Są też problemy z serwerownią.

aż takich problemów to chyba nie mam, tylko jak chce na ch2 ( busy) to za pierwszym razem po wyborze postaci mnie wywala, a za drugim razem jest ok, a na innych ch zawsze za pierwszym razem jest. i nie wiem czemu ale często jak się loguje mam brak odpowiedzi, czemu tak jest, thx i pozdrawiam :)

Opublikowano

coś więcej o komputerze ? ram,procek karta graficzna ? internet nie jest zły przez internet jedynie mozesz miec cofki,opóźnienia itd.

jeżeli masz ''lagi'' to raczej wina komputera , bądź może serwer jest zbytnio przeciążony ( raczeeeej nie ;P )

mówisz ze tak się zaczęło po fuzji na jakim serwie wczesniej grałes ? pewnie gdzies gdzie nie było tyle ludzi , teraz jak serwery połączyli ( wiecej ludzi możesz miec lagi = przez kompa )

Opublikowano

Komputer. Przeczyść go ccleanerem i przescanuj spybotem skoro wcześniej wszystko działało poprawnie

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

przeskanuj combofixem, potem cc cleanerem

wyłącz nazwy w mt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...