Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] vayne vs jinx

kaszowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako iż mam postacie na wszystkie linie, tylko najmniej mam adc to postanowiłem zakupić jakiegoś adc. Zastanawiam się pomiędzy Jinx a Vayne. Ponieważ Vayne jest w przecenie to duży +, lecz obawiam się, że nie będę potrafił nią grać. Jinx jak była w rotacji zrobiłem pentę na normalu w pierwszej grze. Moje pytanie jest takie : którą postać polecacie? oraz czy vayne jest trudna do "ogarnięcia"?

Opublikowano

Grałem oba ADC, a do Vayne mam nawet skórkę i polecam ci ją najbardziej. Fakt jest ciężką postacią w early, ponieważ składasz ją pod Speed Attack, ale po 3 itemie zaczyna niszczyć. Spodziewam się pytania, dlaczego pod speed attack? Otóż Vayne jeśli chodzi o damage ma W oraz R i niepotrzebuje dodatkowego dmg, ewentualnie po złożeniu berserek, botrka, widmowego i kosy można złożyć ostatni szept oraz krwiopijec lub anioła stróża. (Zależy od przeciwnego teamu czy mają tanków)

Vayne

+ Escape

+ Stun (Jeśli trafisz o ścianę)

+ Niewidka na sekundę po odpaleniu R

+ DMG ze skilli

+ Hard early, easy late.

Naprawdę warto. ;)

Opublikowano

Bierz Vayne, Jinx to straszny papier... Próbowałem grać, ale nie przypadła mi do gustu :P

korwin.gif

Opublikowano

Troche dupnie tłumaczyłeś

BOTRK -> berki -> PD -> IE -> LW -> G.A

Ostrze Zniszczonego Króla -> buty berserkera -> Widmowy tancerz -> Ostrze nieskończoności -> Ostatni szept -> anioł stróż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...