Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sprzedasz coisnów

michal1320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy jak bedę chciał sprzedać coinsy i koleś mi zrobi przelew z payu to kase mam na koncie praktycznie od zaraz? I jeszcze pytanko jeśli w moim banku nie możliwości płacenia z payu a koleś zrobi przelew z payu to kase tez będę miał od zaraz? Czy oba banki muszą mieć payu zeby to działało.

Opublikowano

Tzn nie rozumiem. PayU to pośrednik.

Wypłata środków z PayU na konto trwa około 24 godziny nie uwzględniając świąt, weekendów itp.

Na Allegro w konfiguracji PayU podajesz dane swojego konta by można było wypłacać pieniądze. W celu potwierdzenia danych musisz z se swojego konta bankowego wysłać 1,01 zł, które zostanie zwrócone w 3 dni.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ale jak ja wystawie coinsy na allegro i koles kliknie kup teraz i wpalci kase to mam ja odrazu?

Opublikowano

To to zależy. Jak wybierze opcje PayU i wpłaci przelewem internetowym na konto PayU to pieniądze znajdą się w 5 min na tym koncie. Dalej wypłata z konta PayU na Twoje - bankowe trwa około 24 godzin.

Jeśli będzie płacił tradycyjnym to do 2 dni oczekiwania jak znajdą się na koncie PayU i potem 24h na wypłatę na Twoje konto.

Może też kupujący płacić na twoje konto bankowe bezpośrednio.

Opublikowano

To ja się wtrącę, czy pojedyńcza osoba (nie firma) może wogole sprzedawać coinsy? Np, wystawie 1 sztukę 100k za 35 zł. Czy to jest legalne?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Tak, jeśli Twój zysk z tego tytułu będzie niższy, niż minimalna kwota do rozliczenia podatkowego.

Jeśli ten próg zostanie przekroczony Urząd Skarbowy się Tobą zainteresuje, a kary są bardzo wysokie.

Opublikowano

To powiedzmy, że kupie na pewnej stronie 100k coinsow za ok. 28zł i wystawie je na allegro za 38zł. (10 zł zysku). Można tak?:P

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

To powiedzmy, że kupie na pewnej stronie 100k coinsow za ok. 28zł i wystawie je na allegro za 38zł. (10 zł zysku). Można tak? :P

Na tym to przecież polega xD

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...